Cts. May 4th, 2024

iOS 17, iPhone’daki mevcut özelliklere birçok küçük özellik daha ekledi. Bunlardan biri de Ekran Mesafesi.

Ekran Mesafesi, telefonunuzu yüzünüze çok yakın tutmanın neden olduğu göz yorgunluğunu azaltmanıza yardımcı olmak için geliştirildi. Ne yazık ki bu özellik varsayılan olarak kapalı; bu yüzden kullanmaya başlamak istiyorsanız birkaç küçük adımı takip etmeniz gerekiyor.

Ekran Mesafesi nasıl açılır?

Ekran Mesafesi’ni kullanmaya başlamak için Ayarlar‘a gitmeniz ve ardından Ekran Süresi‘ne dokunmanız lazım. Ekran Süresi‘ne girdikten sonra Ekran Mesafesi seçeneğini bulun ve açmak için dokunun. Aktifleştirdiğiniz andan itibaren iPhone’unuz, telefonunuzun yüzünüze çok yakın olup olmadığını belirlemek için Face ID sensörlerini kullanmaya başlayacak.

Telefonunuzla çok fazla zaman geçiriyorsanız, Ekran Mesafesi’ni kullanmak telefonunuzu ne kadar yakın tuttuğunuzu kontrol etmek için gerçekten iyi bir yol. Çok yaklaştığınızda bir bildirim ekranı açılıyor ve o anda ne yapıyorsanız onu bölüyor. Bu özellik gözlerdeki zorlanmayı azaltmak isteyen kişiler için gerçekten kullanışlı olabilir.

Elbette bazı şeyleri okumakta zorlanıyorsanız ve özellikle de telefonunuzu yüzünüze yakın tutmayı tercih ediyorsanız, Ekran Mesafesi‘nin yardımcı olmaktan çok can sıkıcı olduğunu da düşünebilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen