Per. May 2nd, 2024

Yeni bir video, iPhone 15 Pro’nun düşmelere karşı iPhone 14 Pro’dan daha zayıf olabileceğini öneriyor.

AppleTrack’ten Sam Kohl’un hazırladığı video, bir dizi düşüş sırasında iki iPhone Pro modelini karşılaştırıyor. iPhone 14, düşüşler çift haneli rakamlara ulaştıktan sonra bile sağlam durumda kalıyor ancak bu noktada iPhone 15 Pro tamamen işe yaramaz bir hale dönüşüyor.

Ancak burada önemli bir noktayı unutmamakta fayda var: iPhone’unuzu yanlışlıkla düşürdüğünüzde, onu birkaç kez alıp tekrar düşürmezsiniz. Videoda iPhone 15 Pro’ya zarar vermek için birden fazla kez düşürülmesi gerekiyor. Ancak eski iPhone ile yeni iPhone arasında yapısal bir fark var gibi görünüyor ve bu fark, görünüşe göre 15 Pro’nun sert bir yüzeye düşürüldüğünde örümcek ağı çatlaklarına daha yatkın olmasına neden olabilir.

Yeni iPhone 15 Pro, büyük oranda güçlü ve hafif olan titanyum alaşımından yararlanıyor ve paslanmaz çelik yerine titanyum alaşımlı bir çerçeveye sahip. Ancak, titanyum daha güçlü olmasına rağmen biraz daha esnek ve dikey kenardan kavisli kenara geçiş, iPhone 14 Pro’nun paslanmaz çelik şeridinin şok emici özelliklerinden bir kısmını ortadan kaldırmış gibi görünüyor.

Başka bir deyişle, titanyumun kendisi çok daha sağlam olsa da telefonun diğer kısımlarına (örneğin videoda çatlamanın görülebildiği cam arka kısma) daha fazla titreşim aktarabiliyor. Bu yüzden iPhone’un yapısal bütünlüğü zarar görmeden kalırken, şok camın içinden geçerek camın çatlamasına neden olabiliyor.

Özellikle telefonlarını bir kılıfa koyan çoğu kullanıcı için bu fark muhtemelen önemli bir sorun yaratmayacaktır.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen