Çar. May 1st, 2024

Birçok kullanıcının iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max cihazlarına kavuşmaya başlaması ile beraber, bazıları telefonların aşırı ısındığını rapor etmeye başladı. iPhone 13 Pro ve iPhone 14 Pro’nun şarj cihazlarında veya sıcak havalarda aşırı ısındığı olaylar daha önce bildirilmiş olsa da, bu sorun yeni seride daha yaygın olabilir gibi görünüyor. Bazı kullanıcılar bu soruna yeni A17 Pro çipinin neden olabileceğini belirtse de, Apple haberlerinin önde gelen isimlerinden biri, yeni işlemcinin suçlu olmadığını söylüyor.

Analist Ming-Chi Kuo, bir blog yazısında aşırı ısınma sorunlarının TSMC’nin gelişmiş 3nm düğümüyle ilgisi olmadığını belirtiyor. Kuo’nun açıkladığına göre “bunun başlıca nedeni, daha hafif bir ağırlığa ulaşmak için termal sistem tasarımında yapılan tavizlerdir; örneğin ısı dağıtım alanının azaltılması ve titanyum çerçevenin kullanılması, bu da termal verimliliği olumsuz yönde etkiler.

BGR’den Chris Smith, iPhone 15 Pro kullanıcıları için aşırı ısınma sorunlarını bildirirken, Apple’ın bu telefonu, telefonun içindeki alüminyum çerçeveye yapıştırılmış 5. derece titanyum bantla tasarladığını ve yeni metal yapının ısıyı dağıtmaya yardımcı olduğunu söylediğini belirtiyor. Ayrıca bu iPhone’lar, ısıyı mantık panosundan arkaya bakan cama taşıması gereken grafit tabakalar dışında herhangi bir ekstra soğutma özelliğine sahip değil.

Bunu da göz önüne alan analist Ming-Chi Kuo, “Apple’ın bu sorunu yazılım güncellemeleri yoluyla çözeceğinin beklendiğini, ancak Apple işlemci performansını düşürmediği sürece iyileştirmelerin sınırlı olabileceğini” söylüyor.

Mac’lerde Intel işlemcilerden vazgeçmesinin nedenlerinden birinin de bu sorunlar olduğunu unutmayarak, şirketin işlemci performansını düşürmeye karar vermesi Apple için bir ilk olacaktır. Kuo, “Apple’ın bu sorunu doğru şekilde ele almaması durumunda, bunun iPhone 15 Pro serisinin ürün yaşam döngüsü boyunca sevkiyatları olumsuz etkileyebileceğini” belirtiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen