Çar. May 1st, 2024

iPhone 14’ün pilinin çok hızlı azaldığına ilişkin şikayetlerin ardından Apple, iPhone 15 için birkaç yeni ayar ekledi. MacRumors aracılığıyla bildirildiği üzere, X kullanıcısı Tech_Reve’ye göre şirket, iPhone 15 ile birlikte pil ömrü hakkında eskisinden daha fazla veri sunuyor.

İddiaya göre Ayarlar – Genel – Hakkında yolunu takip ederek yeni iPhone 15’inizin pilinin üretim tarihini, ilk kullanım zamanını ve şarj döngü sayısını kontrol edebileceksiniz. Eski iPhone’larda bu özelliği bulamadığımız için, yeni iPhone’lara özel olduğunu düşünüyoruz.

Bu özelliği aktif eden kullanıcılar, halihazırda kaç şarj döngüsü kullandıklarına dair derinlemesine bilgi edinebilecek ve bozulmuş bir pilin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini öğrenebilecek. Bu değişiklikten önce kullanıcıların “hacker moduna” girerek, kendi yöntemleriyle iPhone’un analizlerine bakıp “last_value_CycleCount” ifadesini aramaları gerekiyordu.

Artık mevcut olan bu ayrıntılar sayesinde Maksimum Pil Kapasitesinin neden %100’den daha hızlı düştüğünü anlamak da daha kolay. Ayrıca Apple, pil sağlığı ve şarj menüsüne yeni bir Şarj Optimizasyonu seçeneği ekleyerek iPhone 15 kullanıcılarının pillerini koruyabilme imkanlarını da geliştiriyor.

BGR’den Chris Smith’in bildirdiği üzere, “(kendinizi) her zaman %80’e şarj etme ile sınırladığınızda elbette pil ömründe bir darbe alacaksınız. Ancak telefonu genellikle %30 ile %20 arasına düştüğünde yeniden şarj ederseniz bu minimum düzeyde olacaktır. Ancak pilin %100’e çıkmasını önlemek pilin sağlığını uzatabilir.

Ayrıca Apple, pil kapasitelerinin iPhone’larını nasıl etkilediğini daha iyi anlayabilecekleri için iPhone 15 kullanıcılarının cihazlarını daha bilinçli kullanmalarını da bekliyor. Şu anda Apple’ın bu değişiklikleri eski iPhone modellerine de sunmayı planladığına dair bir işaret görünmüyor ancak henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen