Per. May 2nd, 2024

Samsung’un bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S24 Ultra’nın önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Duyurulmasından aylar önce, özelliklerinin çoğu sızıntılar ve çeşitli haberlerle ortaya çıktı. Yeni bir söylenti de, Galaxy S24 Ultra’nın kamera özelliklerini ortaya çıkardığını iddia ediyor.

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S serisi telefonları, son üç yıldır 10x optik yakınlaştırmalı özel bir 10MP telefoto kamera sunuyor. Galaxy S21 Ultra, Galaxy S22 Ultra ve Galaxy S23 Ultra maksimum 10x optik yakınlaştırmaya sahip. Ancak Samsung bu sayıyı aşağı çekerek kararını kafa karıştırıcı hale getirebilir. Ice Universe (@UniverseIce), Galaxy S24 Ultra’nın 5x optik yakınlaştırmalı 50MP telefoto kameraya sahip olacağını iddia ediyor. Eğer durum buysa, Galaxy S24 Ultra’da 10x optik zoom’dan 5x optik zoom’a bir düşüş görebiliriz.

Sızıntıyı yapan kişi, Galaxy S24 Ultra’nın 50MP telefoto kamerasının 0.7μm pikselli 1/2.52 inç sensör kullandığını söylüyor. Bu, Xiaomi 13 Ultra‘da bulunan telefoto kameraya benziyor. Ancak Xiaomi 13 Ultra, 3,2x optik zoom kamerası için de aynı sensörü kullanıyor. Bu da Samsung’un yakınlaştırma performansı konusunda artık üstünlük sağlayamayacak demek. Elbette Galaxy S24 Ultra piyasaya sürülene kadar beklemek ve performansını kontrol etmek adil olacaktır.

Galaxy S24 Ultra’nın OIS özellikli 200MP ISOCELL HP2X birincil kamera sensörüne, otomatik odaklamalı 12MP ultra geniş kameraya ve 12MP selfie kamerasına sahip olması bekleniyor. Ayrıca, 120Hz yenileme hızı ve 2.500 nit tepe parlaklığına sahip 6,8 inç Dinamik AMOLED 2X ekran, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 16GB RAM ve 2TB’a kadar depolama alanına sahip olacağı söyleniyor. Diğer özellikler arasında titanyum çerçeve, iki yönlü uydu acil durum bağlantısı ve IP68 derecesi var.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen