Per. May 2nd, 2024

Yaz mevsimine girmemizle birlikte sıcak havalar da kapıda bizi bekliyor. Bu da, cep telefonu gibi cihazlarımızı serin tutmamızı zorlaştıran bir durum.

Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız, telefonunuz çok ısındığında bir uyanın tetiklendiğini mutlaka biliyorsunuzdur: “iPhone’u kullanabilmeniz için önce soğuması gerekiyor.

iPhone’lar en iyi 0 ve 35 derece arasındaki sıcaklıklarda çalışır. Bahsettiğimiz uyarı mesajı belirdiğinde ise komaya benzer bir duruma girerler ve soğuyuncaya kadar yapabilecekleri tek iş acil durum aramalarıdır.

Peki, iPhone’unuzun aşırı ısınmasını nasıl durdurabilirsiniz? Apple’ın sıcaklık uyarı mesajıyla karşılaşırsanız ne yapmalısınız? Bu yazımızda, iPhone’unuzu ısıdan kaynaklanan zararlardan korumak için Apple’ın önerdiği yönergeleri bulacaksınız.

Doğrudan güneş ışından kaçının

Yeni başlayanlar için, iPhone’unuzu aşırı ısınmaya karşı korumanın en iyi ve belki de en bariz yolu, onu uzun süre doğrudan güneş ışığında kullanmaktan kaçınmaktır. Güneşten gelen ısı, telefonu kelimenin tam anlamıyla elinizde daha sıcak hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda artan parlama, iPhone’unuzun ekran parlaklığını maksimuma çıkarmaya da teşvik edebilir. Bu da aşırı ısınma riskini daha da kötüleştirir.

Tabii ki, güneşin altında otururken kısa bir mesajı kontrol etmek veya Spotify parçalarını değiştirmek iPhone’unuza herhangi bir zarar vermez. Ancak cihazınızı bu şekilde beş dakikadan fazla kullanmaktan kaçınmak akıllıca olacaktır.

Aşırı güç tüketen uygulamaları kullanmayın

Güç tüketen mobil oyunlar oynamak veya uzun süre yüksek kaliteli videolar yayınlamak da iPhone’unuzun ısınmasına neden olabilir, ancak bu faktörler tek başına yukarıda belirtilen sıcaklık uyarısını tetiklememelidir. Tabi eğer bunları güneş ışığı altında yapmıyorsanız…

Düşük güç modunu etkinleştirin

iPhone’unuzun düşük güç modunu etkinleştirmek, (Kontrol Merkezini aşağı kaydırarak ve pil simgesini seçerek), uygulamaların neden olduğu aşırı ısınma riskini azaltabilir.

Düşük Güç Modunu bulmanın en hızlı yolu iPhone’unuzun Kontrol Merkezi’ndedir, ancak aynı zamanda Ayarlar > Pil yolunu da takip edebilirsiniz.

iPhone’unuz aşırı ısındaysa…

Peki ya iPhone’unuz zaten aşırı ısındıysa? Onu iyi bir çalışma düzenine döndürmenin en iyi yolu nedir? Protect Your Bubble yönetmeni James Brown’a göre, kesinlikle denememeniz gereken iki iPhone soğutma yöntemi var.

Brown, “Telefonunuz en yüksek su geçirmezlik derecesine sahip olsa bile, telefonunuzu zorla soğutmak için soğuk suya batırmak kötü bir fikirdir” diyor.

Benzer şekilde, iPhone’unuzu buzdolabına, derin dondurucuya veya su soğutucuya koymak da büyük bir hatadır. Brown, “Bunu yapmak, telefonunuzun içinde uzun vadede cihaza zarar verecek buğu oluşmasına neden olur” diye uyarıyor.

Apple’ın aşırı ısınan bir iPhone’u soğutmaya yönelik resmi tavsiyesi ise çok daha basit: “Cihazınızı olabildiğince çabuk kullanmaya devam etmek için kapatın, daha serin bir ortama (doğrudan güneş ışığından uzağa) taşıyın ve soğumasını bekleyin.”

Apple’ın sıcaklık uyarısı kaybolana kadar aşırı ısınmış iPhone’unuzu gölgede, vantilatörün yanında veya soğuk bir mutfak tezgahında bırakmanızı tavsiye ederiz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen