Cum. May 17th, 2024

TÜRKİYE’DE 1 YILDA 620 BİNDEN

FAZLA SİBER ATAK GERÇEKLEŞTİ!

WatchGuard Tehdit Laboratuvarı’ndan elde edilen datalara nazaran, 2021 yılında Türkiye’de 627.031 adet berbat amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşti. Saatte 72 adet atağın yaşandığını ve bu hücumların birçoğunu “Gen. Variant” tipinde berbat hedefli yazılımlarının oluşturduğunu belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, artan taarruzlara karşı şirketleri ve ferdî kullanıcıları dikkatli olmaya davet ediyor.

Ağ güvenliği ve zekası, inançlı Wi-Fi, gelişmiş uç nokta muhafazası ve çok faktörlü kimlik doğrulamanın önde gelen global sağlayıcısı WatchGuard, 2021 yılında Türkiye’de meydana gelen siber taarruzlarla ilgili değerli bilgileri açıkladı. WatchGuard Tehdit Laboratuvarı tarafından elde edilen datalar, 2021 yılında 627.031 adet berbat emelli yazılım saldırısı gerçekleştiğini raporluyor. Bununla birlikte ağ akınlarında da artış olduğuna dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, artan ataklara karşı şirketlerin ve kişisel kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.

1 Günde 1.723 Adet Makus Gayeli Yazılım Saldırısı Meydana Geliyor!

WatchGuard Tehdit Merkezi’ne UTM aygıtı Firebox’lardan gelen bilgilerle hazırlanan rapora nazaran, 2021 yılında Türkiye’de her gün 1.723, her saat 72 ve her dakika 1 adet makûs emelli yazılım saldırısı gerçekleşti. Akınların birçoğunun “Gen. Variant” ve “Exploit” isimli makus maksatlı yazılımlar olduğunu aktaran Yusuf Evmez’a nazaran, bir yılda son derece artış gösteren makus emelli yazılımlara karşı gerekli tedbirlerin alınması son derce ehemmiyet arz ediyor.

Saldırıların 9’unu Sıfırıncı Gün Akınları Oluşturuyor

2021 yılında 627.031 adet berbat maksatlı yazılım saldırısı gerçekleşirken, bu hücumların 9’unu sıfırıncı gün (zero-day) taarruzları oluşturdu. Günümüzde klâsik muhafaza metotlarının, bilgi sistemlerine ve hassas bilgilere çok büyük ziyan veren bu akınlara karşı kâfi savunma sağlayamadığını aktaran Yusuf Evmez, şirketlerin makine öğrenmesi üzere yeni teknolojileri kullanabilen güvenlik aygıtlarını ve yazılımları kullanmalarını öneriyor.

Ağ Güvenlik Taarruzları Sürat Kesmeden Devam Ediyor

Günümüzde birçok kurum datalarını ağlara taşırken, bu durumu fırsat bilen ve bilgileri elde etmek isteyen siber saldırganlar ağlara sızarak güçlü akınlar düzenliyor. 2021 yılında 47.465 adet ağ güvenliği saldırısı yaşandığına ve bu taarruzların çoğunluğunun “FILE Invalid XML Version” olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Yusuf Evmez, ağlara girmeyi hedefleyen siber hatalıların gayelerine ulaşmak için daima çalıştığını vurguluyor.

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama Tahlilleri Kesinlikle Kullanılmalı!

Türkiye’de ağ güvenliğine yönelik birçok akın düzenleniyor. Bunun sebeplerinden birinin şifre data tabanlarına Dark Web üzerinden hackerlerin kolay erişebilmesi olduğunu belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Satış Mühendisi Alper Onarangil, bu durum karşısındaki eksikliğin en değerli nedeninin siber güvenlik tedbirleri ortasında bulunan şifre güvenliğinden kaynaklandığını lisana getiriyor. Şirketlerin ve ferdî kullanıcıların kesinlikle inançlı ve kompleks şifreler kullanması gerektiğini aktaran Onarangil, çok faktörlü kimlik doğrulama tahlili AuthPoint ile şifrelerin güvenliğinin üst seviye sağlandığını belirtirken, AuthPoint ile hizmete sunulan Dark Web Scan servisiyle de şirketler ve ferdî kullanıcıların oluşabilecek data ihlalleri sonrası hesaplarına ilişkin bilgilerinin Dark Web üzerinde satışa sunulması halinde süratli ihtar sistemi ile hesapların inançta olmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen