Cts. Nis 27th, 2024

İyi hissettirecek filmler genelde hafife alınır. Elbette, gişe rekorları kıran filmleri seviyoruz. Ancak zor zamanlardan sonra mümkün olduğunca neşeli, eğlenceli ve iyi hissettiren filmler için can atmamız şaşırtıcı değil. Bu nedenle, şu anda hissediyor olabileceğiniz herhangi bir endişeyi azaltmak için veya sadece nefes almak istiyorsanız, size çok ihtiyaç duyduğunuz bir ruh hali desteği sağlayacak en iyi filmleri bir araya getirdik.

Elbette, iyi hissetmek için koşuya çıkıp endorfin salgılamayı sağlayabilirsiniz. Ya da bunun yerine en sevdiğiniz kişiyi, en rahat ev kıyafetinizi, lezzetli atıştırmalıkları kapıp çok güzel bir filmi izlemeye başlayabilirsiniz. Bu filmlerin hiçbiri sizi ağlatmayacak ve muhtemelen beyin hücrelerinizi çalıştırmayacaklar, ancak zihnimizin çok ihtiyaç duyduğu bir molaya ihtiyacı yok mu? Kimsenin boş zamanlarını nasıl geçirdiğini yargılamak için burada değiliz.

Bu nedenle, sizi biraz güldürecek, size ilham verecek veya genel olarak insanlığa olan inancınızı geri kazandıracak rahat bir film arıyorsanız, işte size iyi hissettiren filmler…

Burada gözyaşına izin yok; sadece saf neşe…


LITTLE MISS SUNSHINE
KÜÇÜK GÜN IŞIĞIM
2006

Bir aile, kızının bir güzellik yarışmasına katılma isteği üzerine onu sahneye çıkarmak için ülkede baştan başa maceralı bir yolculuğa çıkar. Kızlarının hayallerini gerçekleştirmek için aşırı çaba sarf eden bu aileyi izlerken nasıl gülümsemezsiniz?

LA LA LAND
AŞIKLAR ŞEHRİ
2016

Bir piyanist ve aktris, hayallerini gerçekleştirmek için karşılıklı arzuları nedeniyle birbirlerine çekilirler. Akılda kalıcı film müziği, canlı setler ve rüya gibi kıyafetler bu filme ciddi bir iyi hissettirme faktörü veriyor.

SCHOOL OF ROCK
HABABAM ROCK
2003

Amatör bir rock tutkunu olan Dewey Finn, vekil öğretmen kılığına girerek arkadaşının işini sinsice kapıyor. Öğrencilerine rock ‘n’ roll öğretiyor ve sonunda onları The Battle of the Bands yarışmasına kaydettiriyor. Müzik sizi baştan sona iyi hissettirmeyecekse, finali mükemmel hissettirecek; bu konuda bize güvenin!

COMING TO AMERICA
AMERİKA RÜYASI
1988

Queens’te kimse Akeem’in (Eddie Murphy) aslında (kurgusal) memleketi Zamunda’da Afrika kraliyet ailesi üyesi olduğunu bilmiyor. O ve en iyi arkadaşı Semmi (Arsenio Hall), babasının onun için seçtiği değil, sevdiği bir eş bulabilmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne gider.

MATILDA
1996

Film, duygusal olarak ihmalkar ailesiyle başa çıkmak için yeni keşfettiği psikokinetik yeteneklerini kullanan dahi çocuk Matilda Wormwood’a odaklanıyor. Kabul edelim, piyasaya sürüldükten sonraki birkaç yıl boyunca hepimiz süper güçlerimiz olduğuna ikna olduk!


IT’S A WONDERFUL LIFE
ŞAHANE HAYAT
1946

Hollywood tarihinin en değerli filmlerinden biri. George Bailey (James Stewart), hayatı o kadar çaresiz görünen küçük bir kasaba adamıdır ki intihar etmeyi düşünür. Her zaman dünyayı görmek için Bedford Falls’tan ayrılmak istemişti, ama koşullar ve kendi iyi kalbi onu kalmaya yöneltti. Eğitimini erkek kardeşininki için feda etti, aile tarafından yönetilen birikimleri ve krediyi ayakta tuttu, kasabayı açgözlü bankacı Bay Potter’ın (Lionel Barrymore) açgözlülüğünden korudu ve çocukluk aşkıyla (Donna Reed) evlendi. Bir köprüden atlamaya hazırlanırken, koruyucu meleği araya girerek, o hiç yaşamamış olsaydı Bedford Falls sakinleri için hayatın nasıl olacağını ona gösterir.

THE BIRDCAGE
KUŞ KAFESİ
1996

Miami’deki eşcinsel bir drag kulübü sahibini oynayan Robin Williams, oğlunun müstakbel muhafazakar akrabalarını yatıştırmak için hayat arkadaşıyla birlikte sahte bir dürüstlük sergilemeye karar verir.

GROUNDHOG DAY
BUGÜN ASLINDA DÜNDÜ
1993

Alaycı bir TV hava durumu sunucusu, çekici ama mesafeli yapımcısı ve huysuz kameramanıyla birlikte, Groundhog Day’i haber yapmak üzere küçük Punxsutawney kasabasına gönderilir ve burada aynı günü tekrar tekrar yaşarken bulur. Tek avantaj mı? Hatalarını düzeltme ve Rita’ya daha derinden aşık olma şansı yakalar.


LOVE ACTUALLY
AŞK HER YERDE
2003

Bu sevilen film bir Noel filmi olabilir ama yıl boyunca izlenebilir. Devasa oyuncu kadrosu, aşk hayatları iç içe geçmiş sekiz farklı çiftten oluşuyor. Her zaman içinizi ısıtacak bir hikayeyle son buluyor.

FORREST GUMP
1994

Klasikleşmiş filmde Tom Hanks, çocukluk arkadaşına aşık olan Forrest Gump’ı canlandırıyor. “Koş, Forrest, koş” her zaman filmle eşanlamlı olacak olsa da, onu baş karakterin olumlu mantrası ve sloganı için seviyoruz: “Hayat bir kutu çikolata gibidir, içinden ne çıkacağını asla bilemezsin.”

BACK TO THE FUTURE
GELECEĞE DÖNÜŞ
1985

1980’lerde geçen Marty McFly, zamanda yolculuk deneyi ters gidince çılgın bilim adamı Doc Brown ile zamanda geriye 50’lere gider. Geçmişe takılıp kalan Marty, geleceğini geri getirmek ve Doc’u kurtarmak için anne babasını birbirine aşık etmelidir.

WALL-E
VOL-İ
2008

WALL-E, çöplerle dolup taşan ve tüm insanların uzaya kaçtığı bir Dünya’da kalan son robottur. 700 yıl boyunca pisliği temizlemeye çalıştı, ancak bazı oldukça ilginç insan benzeri nitelikler geliştirdi. Bir gemi, şık ve yeni bir robot türüyle geldiğinde, WALL-E sonunda bir arkadaş bulduğunu düşünür ve gemi ayrılırken gemide istiflenir.

TOY STORY
OYUNCAK HİKAYESİ
1995

Yeni bir uzay adamı aksiyon figürü, bir erkek çocuğun yatak odasında en iyi oyuncak olarak onun yerini aldığında, bir kovboy bebeği derinden tehdit edilmiş hisseder ve kıskanır.

THE WIZARD OF OZ
OZ BÜYÜCÜSÜ
1939

Fantastik filminde, Dorothy, ailesinin Kansas’taki çiftliğini bir kasırga vurduktan sonra büyülü bir diyara sürüklenir. Bu, onu eve dönüş yolunu bulmak için Zümrüt Şehir’e doğru bir maceraya atmaya sevk eder. Yol boyunca şık yakut kırmızısı terlikler alır ve birkaç özel arkadaş edinir. Daha da iyisi, şu değerli dersi de öğreniyor: Öbür taraftaki çimler ne kadar yeşil (ya da onun durumunda sarı) görünürse görünsün, gerçekten ev gibisi yoktur.

MAMMA MIA!
2008

Meryl Streep’in güzel bir Yunan adasında şarkı söyleyip dans etmesinden daha iyi olan tek şey, bunu ABBA’nın bağımlılık yaratan sesleriyle yapıyor olmasıdır. Birlikte şarkı söylememeye çalışırken iyi şanslar…


THE PURSUIT OF HAPPYNESS
UMUDUNU KAYBETME
2006

Bu biyografik dramada hemen hemen her sahne sizi mutlu gözyaşları döktürecek. Film, amacını bulmak ve gerekli bir kariyer değişikliği yapmak için çaresiz olan Chris Gardner (Will Smith) adlı mücadeleci bir satıcının gerçek hikayesine dayanıyor. Chris’in oğlu Christopher Jr. ile olan bağının neden bu kadar güçlü olduğunu merak ediyorsanız; bunun nedeni, çocuğun Smith’in kendi oğlu Jaden Smith tarafından canlandırılmasıdır.

MRS. DOUBTFIRE
MÜTHİŞ DADI

1993
Merhum Robin Williams, İngiliz dadı Bayan Doubtfire olarak yeri süpürürken, Aerosmith’in “Dude (Looks Like a Lady)” şarkısının güldükten sonra kafanıza takılmasını bekleyin. 1993 yapımı komedide Williams, karısını ve çocuklarını kahya olarak çalışarak geri kazanmaya çalışan talihsiz baba Daniel Hillard’ı canlandırıyor. Hillard’ın aile ile etkileşimleri o kadar sevimli ki onlara yalan söylediğini unutacaksınız.

GIRLS TRIP
KIZ GECESİ
2017

Regina Hall’un canlandırdığı Ryan, her yıl düzenlenen Essence Festivali’nde konuşma yapması için davet edilir. Bunu en iyi arkadaşları Sasha, Lisa ve Dina ile yeniden bağlantı kurmak için bir şans olarak görür ve kızlar New Orleans’a bir geziye çıkar.

LETTERS TO JULIET
AŞK MEKTUPLARI
2010

Verona’yı ziyaret eden bir kadın, kalbi kırık bir duvarın Shakespeare’in trajik kahramanı Juliet’e notlar bıraktığını ziyaret eder. Mektuplardan birinin yazarının izini sürmeye ve onu sevgilisine kavuşturmaya karar verir. Yüzünüze bir gülümseme koyması garanti.

THE GENTLEMEN
2020

Çılgın, aksiyon dolu Guy Ritchie filmleri sizi iyi hissettiriyorsa, bu filmle kazanan sizsiniz. Amerikalı göçmen Mickey Pearson (McConaughey), Londra’daki kârlı işini satmak ister ve dedikodu yayılır. Entrikalar, rüşvet, şantaj ve gangsta filmlerinin kralından çok esprili ve etkili sahneler…

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen