Pts. May 6th, 2024


Local Cups, Milletlerarası Kahve Örgütü tarafından kabul edilen 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nde Agora AVM’de kahve posasını kullanarak dünyaca ünlü 15 baş yapıtı yine resmedecek.

2014 yılında Milletlerarası Kahve Örgütü, 1 Ekim’i, “Kahve sanayisinin, kısıtlamanın ve tutkusunun kutlanması” günü ve “Kahve severlerin içeceğe olan sevgilerini paylaşmaları ve sahip oldukları kaynaklara bağlı olan birden fazla çiftçiyi desteklemeleri için bir fırsat” olarak ilan etti. Peki bizler bu günü mis üzere kahve kokusu ile neden bir şölen havasına çevirmeyelim ki…

Evet kahve severler için Local Cups olarak unutulmaz bir güne eşlik etmeye hazırlanıyor ve sizi davet ediyoruz. Kahveyle fotoğraf yapan, tuvali ve çiziminden mis üzere kahve kokan sanatkarımız ile şahane bir gün vaad ediyoruz.

15 baş yapıtı tekrar resimleyen Local Cups standı, kısa bir workshop ile 1 Ekim Agora AVM’de gerçekleşecek..

Beyza Harman’ın tuvale aktardığı mükemmel yapıtlarından oluşan bu stantta birebir vakitte;  

“Bir kahve alana Bir kahve de Local Cups’in hediyesi“ olacak. Mis üzere kahve kokusu ile sanatın vazgeçilmez ahengini bir ortada yaşayacağımız unutulmaz bir gün olacak.

 

Geri dönüşüm sanatı

Tabii sanatkarımız bu unutulmaz yapıtları çöpe giden kahvelerden yapıyor. Yani geri dönüşüm sanatta da kendini gösteriyor.

Kahve kesimi, kalkınma için çok değerli bir çapa, refah ve sürdürülebilirliğin itici gücüdür. Kahve üretmek ve içmek, 60’dan fazla kahve üreticisi, ülkede ve dünya çapında kahve dalıyla uğraşan milyonlarca insan için iş ve gelir yaratarak dünyayı daha güzel bir yer haline getirmeye yardımcı oluyor. Global kahve kıymet zinciri için yenilikçi ve döngüsel tahliller üretmek ve paylaşmak, tohumdan bardağa, çiftçilerden baristalara ve üreticilerden şuurlu tüketicilere, üreticilere ve perakendecilere kadar ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliği teşvik edecektir. Ve alışılmış günümüzde geri dönüşüm çok kıymetli bir etken ve Local Cups sanat yapıtlarına çöpe giden kahve posaları ile hayat vererek bu hususta da doğayı koruyup kollamaya davet ediyor.

 

 Local Cups Hakkında

İlk mağazasını, 2022 yılında Alaçatı’da açan Local Cups; Türk kahvesinden espresso bazlı gurme kahve çeşitlerine, aromalı filtre kahvelerden soğuk kahvelere, paketli kahve eserlerinden yöresel kahvelere uzanan 15 cilt   fazla kahve çeşidini kahve severlerle buluşturuyor. . Tüm kahve eserlerinde, üretimi daha sıkıntı olan fakat büyük lezzet üstünlüğü bulunan en düzgün  kahve çekirdeklerini kullanan Local Cups ; sunduğu Afrika , Latin Amerika ,Brezilya, Kolombiya, Endonezya ve Küba gibi dünyanın farklı coğrafyalarında yetişen, kendine ilişkin aroması ve karakteristik özellikleri olan yöresel kahvelerin yanı sıra her kahve çeşidine en uygun karışımları hazırlıyor.

Çeşme limonundan yapılan mesken limonatası, şef Beste Bağlayan tarafından özel tariflenen ; birbirinden güzel ve varlıklı sandviçleri , glutensiz ve vegan eserleri, croissant çeşitleri,  kahveli ve damla sakızlı dondurmalar da kahvenin yanında öne çıkan yiyecek alternatifleri ortasında yer alıyor. Her geçen gün yeni şubelerle büyüyen Local Cups, şu anda 5 mağaza, 2 Corner mağaza ve 19 çalışanla hizmet veriyor ve tüm şubelerinde 1 günde toplamda 800’ün üzerinde konuğunu ağırlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen