Per. May 2nd, 2024


Kaspersky, Suudi Arabistan’da yer alan yeni tesisiyle Orta Doğu’daki birinci Şeffaflık Merkezi’nin kapılarını açtı. Kaspersky’nin tahlillerinin ve süreçlerinin bütünlüğü konusunda inanç oluşturmak ve teminat vermek maksadıyla Kaspersky’nin imzasını taşıyan Global Şeffaflık Girişimi çerçevesinde açılan merkez, ziyaretçilere şirketin şeffaflık uygulamalarına genel bir bakış sunmaktan şirketin kaynak kodlarının incelemesine kadar çeşitli hizmetler sunacak.

Kaspersky, Orta Doğu’daki birinci Şeffaflık Merkezi için Riyad’ı seçerek “2030 Suudi Vizyonu” hedefleriyle yakından uyum sağlamayı hedefledi. Dijital dönüşüme öncelik veren ve Suudi Arabistan’ın teknoloji ve inovasyonda bölgesel merkez olma pozisyonunu desteklemeyi amaçlayan bu vizyon, ülkeyi milletlerarası şirketlerin Riyad’da mahallî merkezlerini kurmaları için cazip bir pozisyona dönüştürdü.

Yeni Kaspersky Şeffaflık Merkezi, İrtibat ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Mühendis Haitham Bin Abdul Rahman Al-Ohali tarafından bakanlık yetkililerinin huzurunda açıldı. Açılış aktifliğine hükümet yetkililerinin yanı sıra Kaspersky iş ortakları ve müşterileri, medya temsilcileri ve Kaspersky’nin staj programı kapsamında Suudi Arabistan’dan gelen öğrenciler de katıldı. Suudi Arabistan’daki yeni tesisin açılmasıyla Kaspersky Avrupa, APAC, Kuzey ve Latin Amerika ve Orta Doğu’da bulunan 10 Şeffaflık Merkezi’nden oluşan bir ağa sahip oldu.

Riyad’daki Şeffaflık Merkezini ziyaret edenler, tüm Kaspersky şirket içi tahlillerinin kaynak kodlarını inceleyebiliyor. İnceleme seçenekleri, “mavi”, “kırmızı” ve “siyah” renklerdeki kayak pisti sınıflandırmalarını takip eden karmaşa düzeyleriyle belirleniyor. “Mavi pist”, Kaspersky eser ve hizmetlerinin güvenlik geliştirme süreçlerinin yanı sıra bilgi idaresi prosedürlerine genel bir bakış sunuyor. “Kırmızı pist”, kaynak kodların en kritik istikametlerinin gözden geçirilmesine imkan tanıyor ve belli fonksiyonların maksada yönelik tahlilini sağlıyor. “Siyah pist”, ziyaretçilerin Kaspersky uzmanlarının yardımları eşliğinde en kapsamlı kaynak kodu incelemesini gerçekleştirmesine yardımcı oluyor.

Kaspersky’nin Kurucusu ve CEO’su Eugene Kaspersky, şirketin bu yeni teşebbüsü hakkında şunları söyledi: “Dijital inancın geliştirilmesinin gerçek öncüleri olarak, bu yıl Global Şeffaflık Teşebbüsümüzün beşinci yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün, bu teşebbüsün şu anda süratli ve kapsamlı bir dijital dönüşümden geçen Orta Doğu’ya gelişini kutluyoruz. Eserlerimize yönelik itimadı arttırmak için, paydaşlarımızı Riyad’da yeni açılan Şeffaflık Merkezimizde ağırlamaktan ve şirketimiz ve tahlilleri hakkında her türlü soruyu yanıtlamaktan memnunluk duyuyoruz. Suudi Arabistan bölgenin önde gelen teknoloji merkezlerinden biri olarak ismini duyurmaya çalışırken, şeffaflığı üniversal bir standart haline getirme yolundaki dijital seyahatinde onu desteklemeyi heyecanla bekliyoruz.”

Kaspersky, bu yılın başlarında Küresel Şeffaflık Girişimini daha da geliştirme planının bir modülü olarak 2024 ortasına kadar Orta Doğu, Afrika ve Asya-Pasifik bölgesinde ek yeni tesisler açarak, Şeffaflık Merkezleri ağını daha da büyütmeyi planladığını duyurdu.

2017 yılında başlatılan teşebbüs, paydaşları Kaspersky eserleri hakkında eğiterek teknolojinin “kara kutusunu” açmayı ve tıpkı vakitte Kaspersky eserlerinin, iç süreçlerinin ve operasyonlarının güvenilirliğini doğrulamak ve onaylamak için daha geniş topluluklarla etkileşim kurmayı amaçlıyor. GTI geliştirme sürecinin bir modülü olarak Kaspersky, kaynak kodunu dış incelemeye açan birinci siber güvenlik tedarikçisi oldu.

Küresel Şeffaflık Teşebbüsü hakkında daha fazla bilgi edinmek yahut Şeffaflık Merkezini ziyaret etmek için ilgili web sitesine göz atabilirsiniz.

Kaspersky hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulmuş global bir siber güvenlik ve dijital zımnilik şirketidir. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelinde işletmeleri, kritik altyapıları, hükümetleri ve tüketicileri korumak için daima olarak yenilikçi tahlillere ve hizmetlere dönüşmektedir. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, gelişmiş ve gelişen dijital tehditlerle gayret etmek için önde gelen uç nokta müdafaası, özel güvenlik eserleri ve hizmetleri ile Siber Bağışıklık tahlillerini içeriyor. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunmaktadır ve şirket 220.000’den fazla kurumsal müşterinin kendileri için en değerli olanı müdafaalarına yardımcı oluyor. www.kaspersky.com adresinden daha fazla bilgi edinin.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen