Sal. May 28th, 2024


Çankaya Belediyesi Kent ve Tarım Hobi Meskenlerinde 2023 Güz Devri eğitimleri başlıyor.  Temel zerzevat ve meyve yetiştiriciliği ve tarım alanında genel bilgilerin verileceği eğitimlerden Başkentliler fiyatsız yararlanabilecek.

 

Çankaya Belediyesinin kentliyi toprakla buluşturduğu tarım ve bahçıvanlık eğitimleri Mutlukent ve Cet Kent Tarım Hobi Evleri’nde 27-28 Eylül tarihlerinde başlıyor. Hafta içi çarşamba ve perşembe günleri gerçekleşecek tarım ve bahçıvanlık eğitimleri fiyatsız olarak veriliyor.

 

TEMEL YETİŞTİRİCİLİK EĞİTİMİ

Aralık ayında tamamlanacak eğitim programında lokal tohumun ehemmiyeti, sebzelerin bakımı, zerzevat hastalıkları, ıspanak, soğan, turp, brokoli, pırasa ve havuç yetiştiriciliği, aşılama, kompost imali üzere hususları öğrenen kursiyerler ek olarak gül, çalı ve meyve ağaçlarının budaması hakkında da bilgiler alıyorlar. İştirakçiler, uzman eğitimciler tarafından aldıkları teorik bilgileri kursun tamamlanmasıyla kent bostanında pratiğe dönüştürme imkanı da bulacaklar.

 

KENT VE TARIM HOBİ MESKENLERİ EĞİTİME AÇIK

Teorik derslerin yanı sıra uygulamalı derslerin de yapılacağı tarım ve bahçıvanlık eğitimlerinden yararlanmak isteyen Çankayalılar, 45 kontenjanla sonlu Cet Kent ve Tarım Hobi Konutu için müracaatta bulunabilecek. Fiyatsız eğitimlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Mutlukent Kent ve Tarım Hobi Evi’ndeki eğitimlere ise sınırlama olmadan katılabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen