Cum. May 10th, 2024


Kartepe Belediye Lideri Av.M.Mustafa Kocaman’ın vizyon projelerinden biri olan Özel Osmanlı Günlük Ömür Müzesi büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Kartepe’nin en değerli tarihi yapıtları ortasında yer alan Hikmetiye Camii’nin tanıtımı ve tarih turizminin canlandırılmasına yönelik Kartepe Belediye Lideri Av.M.Mustafa Kocaman tarafından Kartepe’ye kazandırılan, Özel Osmanlı Günlük Hayat Müzesi açıldığı günden bu yana büyük ilgi görüyor.

IŞIK OSMANLI MÜZESİNE ZİYARET

Kartepe Belediye Lideri Kocaman, geçmiş periyot bakanlarımızdan Fikri Işık’a Özel Osmanlı Günlük Ömür Müzesi’ni gezdirdi. 150 yapıtın sergilendiği müzede geçmiş devir bakanlarımızdan Işık’a müze hakkında bilgi veren Lider Kocaman, yapıtların öykülerini de anlattı.

CANTÜRK’TEN OSMANLI MÜZESİNE ZİYARET

Kartepe Belediye Lideri Av.M.Mustafa Kocaman, daha sonra Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı’ya Osmanlı Günlük Hayat Müzesi ve Tarihi Hikmetiye Camini  gezdirdi. Müze içerisinde yer alan eserler hakkında bilgi veren Lider Kocaman, turizmin geliştirilmesi noktasında çalışmalarını anlattı.

II. ABDULHAMİD HAN DÖNEMİNDEN

Özel Osmanlı Günlük Ömür Müzesi II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan tarihi Hikmetiye Camii karşısında benzeri mimariyle, 86 metrekare alanda iki katlı olarak yapıldı. Üst katı müzenin stant alanı, alt katında ise toplantı, misyonlu, arşiv odaları, mutfak ve wcler bulunuyor.

150 ESER SERGİLENİYOR

Kocaeli Müze Müdürlüğü uyumu ile yürütülen çalışmalar sonucunda, Etnografik yapıtların bulunduğu Özel Osmanlı Günlük Ömür Müzesi’ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel müze statüsü kazandırıldı. Stant alanında Osmanlı’da; Cet sporları (güreş, avcılık, kemankeşlik, binicilik), silahlar, sofra (kap, tepsi, kaşık vb.), para, sikke, giysi, kuşam, ibadet, kahve kültürü üzere günlük hayatı anlatan yapıtların yer aldığı 150 eser sergileniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen