Cum. May 3rd, 2024


İzmir Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB), Haziran ayında onaylanan Genel Yerleşim Planı ve Üst Yapı Modül Projeleri için Kınık Belediyesi Toplumsal Tesisi olan Delez Hayat Vadisi’nde toplantı gerçekleştirildi.

 

Projenin dünyada birinci olma özelliğine sahip olduğunu belirten Kınık Belediye Lideri ve Kınık TDİOSB İdare Konseyi Üyesi Dr. Sadık Doğruer, projenin bölge iktisadına katkısı olacağını belirtti. Fatih, Osmaniye ve Yeni mahallelerinde 1.228 dekar alan üzerine kurulacak Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim (Tohum, Fide, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler) Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB), Genel Yerleşim Planı ve Üst Yapı Modül Projeleri birinci olarak 14 Haziran’da onaylanmıştı.

 

İzmir Kınık Tarım Dayalı İhtisas OSB’nin birinci imal ihalesi için imzalar atıldı

Kınık TDİOSB’de, tohum ve fide üretimi ile tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesine yönelik işletmeler ile üretilen eserlerin işleneceği sanayi tesislerinin yer almasının planlandığı belirtildi. 54 sera parseli ve 50 sanayi parseli yer alan TDİOSB’de 132 sera parseli ve 65 sanayi parseline ön talep başvurusu alındığı tabir edilirken, tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde direkt 3 bin kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

 

 

AR-GE MERKEZİ PLANLANLANIYOR

Kınık TDİOSB’nin maksadının tıbbi ve aromatik bitkilerden elde edilen aroma, drog, uçucu yağ, sabit yağ ve ekstreler üzere yan eserler ile birlikte fide ve tohum konusunda merkezi bir bölge olmak, bölgedeki üretimle birlikte tohum ve fide bölümünde dışa bağımlılığı azaltmak olduğu belirtildi. Ayrıyeten yeterli tarım uygulamaları, bitmiş eser standardizasyonu, sertifikasyon, yetiştirilecek uygun bitki ve bölge seçimi vs. üzere hususlarda çalışmalar yapacak bir de Ar-ge merkezi planlandığı kaydedildi.

 

ÖNEMLİ BİR ÇOK KADEMEYİ GERİDE BIRAKTIK

Kınık Belediye Lideri ve Kınık TDİOSB İdare Konseyi Üyesi Dr. Sadık Doğruer dünyada birinci olma özelliğine sahip projenin bölge iktisadına katkısına vurgu yaparak, “Bu proje bölgede istihdam sıkıntısına değerli ölçüde deva olacak ve yatırımcılara ilçemizde kapı açacak olan dev bir projedir. Dünyada birinci olma özelliğine sahip, bereketli topraklarımızın ve çiftçimizin hakkını teslim edecek bir projedir. Türkiye Yüzyılı her alanda olduğu üzere üretimin, üreticinin, kalkınmanın da yüzyılı olacaktır. Değerli bir evreyi daha geride bıraktık, ilçemize ve bölge halkına güzel olsun” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen