Pts. Eyl 30th, 2024

KO-MEK açtığı meslek ve sanat eğitimi kursları ile ulusal istihdama katkı vermeye devam ediyor.

Binlerce vatandaşımıza meslek ve sanat eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), istihdama yönelik açtığı kurslar ile nitelikli elaman yetiştirmeye devam ediyor. Sıhhat Bakanlığı’nın kontrolünde olan yüzme havuzlarının bakımı için çalışacak operatörlerin de eğitimden geçerek sertifika almalarının kararlaştırılmasının akabinde gelen isteklere kayıtsız kalmayan KO-MEK, kâfi sayının oluşturulduğu kurs merkezlerinde sınıflar oluşturarak eğitim veriyor. Havuz suyu operatörlüğüne ilginin epeyce ağır olduğu KO-MEK’te şimdiye kadar 337 vatandaşa eğitim verilerek sertifika almaları sağlandı.

HAVUZ SUYU OPERATÖRLERİ NELER ÖĞRENİR?

KO-MEK Havuz Suyu Operatörlüğü Usta Öğreticileri tarafından verilen eğitimlerde bir havuz suyu operatörünün bilmesi gereken havuzun mekanik, elektrik tesisatı ile yapısal özelliklerine hakim, havuz suyu kimyası ile ilgili ölçüm denetim, uygulama ve bakım işlerinin gerçekleştirilmesi ustalıkla öğretiliyor. Havuz Suyu Operatörlüğü Kursu Programının İçeriği ise havuz güvenlik tedbirleri, yüzme havuzunda ve etrafında alınması gereken güvenlik tedbirleri, kimyasal kullanımıyla ve depolanmasıyla ilgili önlemler, elektrik tesisatı ile ilgili önlemler, yapısal bilhassa ilgili önlemler, yüzme havuzu ve ortak kullanım alanlarında hijyenin sağlanması, havuz etrafı hijyeni, ortak kullanım alanı hijyeni, havuz kenarlarında ihtar levhalarının olması ve acil durumlar için telefon bulundurulması, havuz derinliği uyarısı, havuz kullanıcıları için kurallar, kimyasal parametrelerin ilanı, Birinci yardım gereçleri, yüzme havuzu çanağının paklığı, taşma kanallarının paklığı, istikrar deposunun paklığı, ayak havuzların paklığı, filtre paklığı, pompa ön filtresi paklığı, kış bakımı ve İşletme defteri kullanımı üzere hayati ehemmiyet taşıyan bahislerdir.

KO-MEK EN UYGUN USTALARI YETİŞTİRİYOR

Havuz Suyu Operatörlüğü kursu sertifika programlarında meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir. Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı dokümanlar mevzuat doğrultusunda sertifikada kıymetlendirilir. Bireyler mesleğin seviyesine nazaran mesleğinde sertifika alırlar.

EMİRHAN KOÇ: KO-MEK SAYESİNDE İŞ SAHIBI OLDUM

KO-MEK in verdiği bu kurslar kimini iş sahibi yaparken kimi girişimciye de kendi işini kurma imkanı sağlıyor. Bu manada KO-MEK Havuz Suyu Operatörlüğü kursunu tamamlayan Emirhan Koç, Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğünün daima personel alımı imtihanında başarılı olarak Dilovası Kapalı Yüzme Havuzunda havuz suyu operatörü olarak işe başladı. KO-MEK’te aldığı eğitim sayesinde iş sahibi olduğunu söz eden Koç, ‘’KO-MEK bana ve arkadaşlarıma çok şey kattı. Ben lise mezunuyum çalışmak için birçok yere başvurdum. KO-MEK’te bu türlü bir eğitim olduğunu duyunca çabucak yazıldım. Eğitimler sonunda sertifikamı alarak daha nitelikli en azından ne istediğini bilen biri olarak iş aramaya başladım. Geçtiğimiz devir Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğünün açmış olduğu imtihandan başarılı olarak işime başladım. Ben öncelikle bana eğitim veren KO-MEK’e ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen