Çar. May 1st, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Sanat ve Turizm Dönemi, 28 Eylül Perşembe akşamı yapılacak programla açılacak. Kocaeli Kongre Merkezinde saat 19.00’da başlayacak programda Türkiye’de bugüne kadar görülmemiş bir sahne sunumuyla Kocaeli Ansiklopedisi’nin tanıtımı da yapılacak.

 

ÖZEL SAHNE ETKİNLİĞİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, düzenlenecek merasimle Kültür Sanat ve Turizm Dönemini açacak. Kocaeli Kongre Merkezi’nin Akçakoca Salonu’ndaki dönem açılışı 19.00’da başlayacak. Açılış öncesinde Kongre Merkezi’nin fuayesinde konuklar için kokteyl verilecek. Protokol konuşmalarının akabinde 20.00’de özel sahne aktifliğine geçilecek. Kültür, sanat ve turizm hizmetlerinin çağdaş bir yorumla gözler önüne serileceği sahne sunumunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları Genel Sanat Direktörü Aydın Sigalı yönetecek. Sinema, dijital ve canlı performansların bir ortada yer alacağı sunum bu tarafıyla Türkiye’de birinci sefer gerçekleştirilecek. Kültür ve Toplumsal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren; Kültür Sanat ve Konservatuvar, Kent Tiyatroları, Turizm ve Doğal Ömür Alanları, Müzeler ve Yaygın Eğitim Şube Müdürlükleri’nde vazife yapan işçi sahnede vazife alacak.

 

KOCAELİ ANSİKLOPEDİSİ’NİN TANITIMI

Sezon açılışında uzun bir vakitten beri akademik titizlikle hazırlanan Kocaeli Ansiklopedisi’nin tanıtımı yapılacak. Kocaeli Ansiklopedisi Projesi; Kocaeli tarihi, edebiyatı, sanatı, mimarisi, sporu ve müziği başta olmak üzere bütün kültürel kıymetlerin yer aldığı bir çalışmadan oluşuyor. 1701 husus, 3 cilt ve 3474 sayfadan oluşan “Şehrin Ansiklopedisi” için 230 akademisyen ve mahallî tarihçi Kocaeli’nin tarihten bugüne gelen tüm dinamik ve beşeri pahalarını gelecek kuşaklara aktararak, yazının kalıcılığına kuvvet verecek. Programın müzik direktörlüğü ise Konservatuvar Şube Müdürlüğü Çello Eğitmeni ve Oda Orkestrası Şefi Engin Şen’e ilişkin. Sunumun sonunda Şen’in bestelediği “Mutlu Kent Kocaeli” marşı daima birlikte seslendirilecek. ’’Show me Kocaeli’’ tanıtım sinemasıyla birçok ödül alan Halil Bekar ise Kocaeli’nin birçok noktasında kültür, sanat ve turizm dönem açılışı içinde çekimler gerçekleştirdi. Bu çekimler sahne performansı içerisinde iştirakçilere sunulacak.

 

DÖRT MEVSİM KOCAELİ DEFİLESİ

Sahne sunumunda ayrıyeten başarılı moda dizayncısı Dinçer Sigalı’nın dizaynlarını yaptığı  “Dört Mevsim Kocaeli” temalı bir de defile düzenlenecek. KO-MEK usta öğreticilerinin diktiği kıyafetlerden oluşan defile, sahne sunumuna başka bir mana ve renk katacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen