Çar. May 1st, 2024


Koç Holding Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Taahhütleri kapsamında sivil toplum kuruluşları ve Anadolu üniversiteleri ile iş birliği yaparak geleceğin bayan mühendislerinin gelişimine katkı sağlamak gayesiyle hayata geçirilen Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın birinci devir iştirakçileri mezun oldu. 

 

Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Bayan Ünitesi (UN Women) Jenerasyonlar Uzunluğu Eşitlik Forumu’ndaki global liderliği doğrultusunda, teknoloji ve inovasyon alanında açıkladığı toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütleri kapsamında Koçfinans’ın üniversitelerle birlikte yürüttüğü Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın birinci periyodu sona erdi. Hayata geçirilen projede; üniversiteleri tarafından önerilen ve belli kriterleri sağlayan kız öğrencilere mentorluk ve staj imkânı sağlandı. 

Koçfinans; 2022 yılının sonunda, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin Mühendislik ve Fen Fakültelerinde eğitimini sürdüren 33 öğrenci ile programı başlattığını duyurmuştu. Programa dâhil olan başarılı ve meslek gelişimine açık gençler; Koçfinans çalışanlarından oluşan 11 mentor ile 10 ay boyunca birlikte çalışarak bir devri tamamladı.

Programın birinci mezunlarının verildiği, gençlerin iştirak dokümanlarını aldığı 19 Eylül Salı günü gerçekleşen online mezuniyet programında konuşan Koçfinans BT ve Ar-Ge Yöneticisi Hasret Ekşioğlu Kumuk; 

Toplumdaki cinsiyet önyargılarından ötürü mühendislik, teknoloji ve inovasyon üzere alanlarda bayanların dezavantajlı görülebildiğinin, bu toplumsal yargıların ilgili kısımlarda mesleğini şekillendirmeyi hedefleyen genç bayanlarda özgüven kaybına sebep olduğunun farkındayız. Bu noktadan hareketle Anadolu’daki üniversitelerde okuyan yetenekli, çalışkan ve idealist genç bayanları cesaretlendirmek ismine Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nı başlattık. Dolu dolu geçen 10 aylık eğitim periyodu kapsamında gençleri iş hayatında odaklanmak istedikleri alanlarda teşvik ettik.  Aynı vakitte program dâhilinde kimi iştirakçilerimize da staj imkânı sunarak onları Koçfinans takımına dâhil ettik. İlerleyen devirlerde de uygun durumların olması durumunda istihdamları için de yollarımızın kesişmesini umuyoruz” dedi. 

Konuşmasını gençleri yüreklendiren cümleleriyle tamamlayan Ekşioğlu Kumuk; “Turuncu Kanatlar Yeterlilik Hareketi çatısı altında konumlandırdığımız bu program sayesinde sizleri yakından tanımaktan büyük keyif aldık. Programa başlarken hissettiğimiz heves, sizin hoş gücünüzle daha da büyüdü. Mesleki ve toplumsal manada gelişmek için sahip olduğunuz potansiyelin farkına varın. Bu farkındalığınız ileride çok başarılı birer iş bayanı olmanızın en kıymetli basamağı olacak. Bundan sonraki periyotta yolunuzun açık olacağından hiç kuşkumuz yok. Siz kendinize güvenmeye devam edin, cinsiyetin mesleğinizi inşa ederken belirleyici bir etken olmayacağına inanın ve toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışının yaygınlaşması için elinizden geleni yapın!” dedi.

 

Koçfinans Hakkında

1995 yılında Türkiye’nin birinci finansman şirketi olarak kurulan Koçfinans, sıfır ve ikinci el taşıtlar için bireysel ve kurumsal finansman tahlilleri sunuyor. Koçfinans, kaliteli, süratli ve ayrıcalıklı hizmet anlayışı ve herkese finansal eserlere erişim fırsatı verme misyonunu benimsiyor. Bölümünde güçlü bir pozisyona sahip olan Koçfinans 1.700’e yaklaşan üye iş yeri sayısıyla finans şirketleri ortasında portföy büyüklüğü bazında %11.2 hisse ile 4. sırada yer alıyor. Koçfinans; çevik idare anlayışıyla yarattığı eşsiz müşteri tecrübesini birçok mükafatla taçlandırmanın yanında inovatif ve teknoloji odaklı bakış açısı sayesinde finans bölümüne yeni bir soluk getirirken Demo Day programı ile yenilikçi girişimcilere imza atan start-upları destekliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen