Per. May 2nd, 2024


Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde güz periyodu kayıtları başladı. Yetişkinler için güz devrinde hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimle hizmet verecek KOMEK’e müracaatlar 9 Ekim tarihine kadar “komek.org.tr” adresinden yapılabilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (ASEM) güz devri kayıtları başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, vatandaşların hem toplumsallaşmaları hem de meslek sahibi olabilmeleri için yararlı eğitimler veren KOMEK’in Konya’da kıymetli bir gereksinimi giderdiğini belirterek, “Şehrimizin kıymetli bir markası olan KOMEK’le kendisini yetiştirmek ve ferdî gelişimine katkı sağlamak isteyen tüm vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. 73 merkezde; 26 yüzme havuzu, 35 spor salonu, 35 oyun salonuyla ferah yerlerde 571 branşta yeni periyoda hazırlıklarımızı tamamladık. Bugüne kadar 1 milyondan fazla kursiyerimizin faydalandığı KOMEK’te bu devir de yüzlerce farklı branşlarda eğitim planladık. Yeni bir meslek edinmek, işinde profesyonelleşmek ve yeni arkadaşlıklar edinmek isteyen herkesi kurslarımıza bekliyoruz” dedi.

 

SERTİFİKALAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINABİLİYOR

KOMEK ve ASEM’lerde yeni periyotta hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimler devam edecek. Kayıt olma, yoklama üzere tüm süreçlerin dijital ortamda yürütüldüğü KOMEK yetişkin eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlayan kursiyerler, MEB ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikalarını e-devlet üzerinden alabilecek.

 

KUZEM EĞİTİMLERE DEVAM EDECEK

Yüz yüze eğitimlerin yanında KOMEK Uzaktan Eğitim Merkezi (KUZEM) dersleri bu devir de dolu dolu geçecek. Şahsî gelişim, el sanatları, bilişim teknolojileri, yabancı lisanlar ve daha birçok alanda eğitimlere devam eden KUZEM, yeni devirde de Laravel Eğitimi, Yapay Zeka Eğitimi, Görgü Kuralları ve Zarafet Eğitimi, Empati ve İrtibat Eğitimi, İkna Teknikleri Eğitimi, Şahsî İmaj ve Profesyonel Duruş Eğitimi, Konsantrasyon Eğitimi, Memnun ve Başarılı Çocuk Yetiştirme Sanatı eğitimleri verecek. KUZEM öte yandan klasik eğitimden yararlanamayan ve kurs merkezi binalarına gitmekte zorluk yaşayan engelli bireyler için de Web Tasarımı ve Engelli Bireyler İçin Davet Merkezi Elemanı eğitimleri verecek.

 

ANNELER İÇİN İNANÇLI ÇOCUK OYUN SALONLARI

3-6 yaş çocukları olan bayan kursiyerlere de kapılarını açan KOMEK, annelere çocuklarını inançta hissedecekleri ortamlar sunuyor. Çocuk oyun salonlarında eğitici annelik branşında ihtisas yapmış uzmanlar tarafından çocuklara okul öncesi eğitim verilirken; tıpkı vakitte KOMEK atölyelerinde üretilen sağlıklı, eğitici ve eğlenceli oyuncaklarla çocukların el ve göz uyumlarını geliştirmelerine yardımcı olunuyor.

 

KOMEK VE ASEM KURS MERKEZLERİNDE SPOR İMKÂNI

Mesleki eğitimler ile birlikte kursiyerlere sağlıklı bir hayat da sunan KOMEK, spor salonlarında; step-aerobik-zumba derslerinin yanında diyetisyen hizmetleri ile sıhhat konusunda da takviye veriyor. Ayrıyeten yüzme alanında kayıtlar gerçekleştirilirken havuz, sauna ve buhar odaları da kayıt yaptıran kursiyerlerin istifadesine sunuluyor.

 

KAYITLAR İÇİN SON TARİH 9 EKİM

Konya merkez ve ilçelerde 73 kurs merkezinde faaliyetlerini sürdüren KOMEK ve ASEM’de yeni devir kayıtları 9 Ekim tarihine kadar “komek.org.tr” adresinden yapılabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen