Paz. May 12th, 2024

Yeni olağanın hâkim olduğu 2021 yılında sayısız muvaffakiyete imza atan Mitsubishi Electric, yeni yılda da ileri teknoloji eserleri üretmeye devam edecek

Çağın ötesinde teknolojiler geliştiren Mitsubishi Electric, 100. yılını kutladığı 2021 yılında imza attığı tahlillerle geleceği bugünden inşa etmeye devam etti. Tüm dünyanın olağanlaşma yılı olarak kabul ettiği bu süreçte çalışmalarını sürat kesmeden sürdürdüklerini tabir eden Mitsubishi Electric Türkiye Lideri Şevket Saraçoğlu, Türk sanayisinin Sanayi 4.0’a hazırlanması ve dijital dönüşümün aktörleri ortasında yer alması için hareket ettiklerini söyledi. Sürdürülebilirlik gayelerini öncelikleri ortasına aldıklarının altını çizen Saraçoğlu; klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, mekatronik CNC sistemler, asansör ve yürüyen merdiven alanlarında eser ve tahlillerini geliştirirken Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmayı da hedeflediklerini vurguladı. Pandemi tesirlerinin 2022’nin ikinci yarısında hem arz hem de talep cephesine farklı yansımaları olacağını da söyleyen Saraçoğlu, bilhassa Türkiye’nin ihracatta kazanan tarafta olacağını vurguladı.

Yeni olağanın hâkim olduğu 2021 yılında; enerji verimli, çevreci, yenilikçi eserleri ve ileri teknolojileriyle öne çıkan Mitsubishi Electric, 100. yılında kurumsal ideolojisini de yeniledi. Tüm dünyada etraf hassasiyeti ve sürdürülebilir siyasetlerin öne çıktığı bir yılı muvaffakiyetle geride bırakan şirket, bilhassa de imza attığı yatırımlarla bu alanda güçlü bir varlık gösterdi. 2021 yılını verimli bir adaptasyon süreci olarak geçirdiklerini tabir eden Mitsubishi Electric Türkiye Lideri Şevket Saraçoğlu, şirketin 2022 yılına dair öngörülerini ve gayelerini açıkladı. Klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, mekatronik CNC sistemler ile asansör ve yürüyen merdiven alanlarındaki eser ve tahlilleriyle öncü bir teknoloji önderi olarak çalıştıklarını söyleyen Saraçoğlu gerek özel bölüm gerekse kamu projelerine artan bir ivmeyle devam edeceklerini belirtti.

2022’de Türkiye’nin ihracat pazarlarındaki talihi artacak

Yeni yılın ikinci yarısında, pandeminin tesirinin azalmasıyla bölümlerdeki sakinliğin yerini hareketliliğin alacağını söyleyen Şevket Saraçoğlu; “Pandemi ile birlikte dünya tertibinde hem ekonomik hem de toplumsal ve kültürel manada çok önemli değişiklikler meydana geldiği bir gerçek. Bu noktada pandeminin hızlandırdığı birçok gelişmenin 2022 yılında da devam edeceğini söyleyebiliriz. Bilhassa de artan tüketim talebi karşısında üretim ve tedarik zincirinde yaşanan aksamalar, arz-talepte istenilen optimum istikrarın sağlanmasını zorlaştırabiliyor. Ham unsur derdi, tedarik zincirinde transit bölge vazifesi gören ülkelerde meydana gelen ulaşım meseleleri, global ekonomik aktivitelerdeki yavaşlamalar, endüstride kapasite kullanım oranlarının gerilemesi ve finansal piyasaların kırılgan yapısı az da olsa devam edebilir. Öngörüler, pandeminin 2022’nin birinci baharına kadar devam edeceği istikametinde de olsa artçı tesirleri aşikâr bir müddet daha kendini hissettirebilir. Yeniden de pandeminin yaz aylarından sonra daha az hissedileceğinin düşünülmesi hem tüketiciye hem de üreticiye nefes aldıracaktır. Ülkemizin pozisyonu ve üretim potansiyeli, Türkiye’nin global rekabet gücünü artırabilir ve en değerlisi ihracat pazarlarında bahtını yükseltebilir. Bu noktada, ülkemizin 2022 yılında üretimde büyüme yakalayacağını, endüstrideki eser çeşitliliği, yetişmiş insan gücü ve lojistik avantajlarından ötürü müspet istikamette ayrışacağını düşünüyorum” dedi.

100 yıllık deneyimiyle üstün teknolojiye sahip eserler üretiyor

2021 yılının Mitsubishi Electric için çok kıymetli olduğunu ve başarılarla taçlanmış bir 100 yılı geride bıraktıklarını vurgulayan Saraçoğlu; “100 yıl evvel başlayan bir seyahat ve sayısız prensip konut sahipliği yapan güçlü bir tarihle bugün dünyanın en kıymetli şirketleri ortasında yer alıyoruz. 100 yıllık tarihimizin art planına baktığımızda; yapay zekâ tabanlı ve iç ortam hava kalitesini artıran klima ve havalandırma sistemleri geliştirmemizden 1980’li yıllardan bu yana robot teknolojisine odaklanmamıza, Sanayi 4.0’ın gündeme taşınmasından çok daha evvel 2003 yılından bu yana kendi fabrikalarımızda kullandığımız dijital fabrika konsepti [email protected]’den data merkezleri için soğutma sistemlerine kadar vaktin ötesinde gözü pek adımlar yer alıyor. Ayrıyeten fabrikalar için yapay zekâ tabanlı yazılımlar, fabrika içindeki motor sistemlerini korumak gayesiyle siber savunma sistemi üzere süratle değişen trendlere uygun eser ve tahliller geliştirerek de dünyadaki dinamikleri yakalama konusundaki başarımızı kanıtlıyoruz. Bizim bu noktada tek bir gayemiz var; hayata paha katan tahlillerle iş ortaklarımızı ve tüketicilerimizi bir 100 sene daha çağın ötesine taşımak” dedi.

Mitsubishi Electric’ten endüstriyi geleceğe hazırlayan hibrit teknolojiler

Birçok fabrikanın Mitsubishi Electric teknolojileriyle otomasyon ve dijital dönüşüm alt yapısına sahip olduğunu belirten Saraçoğlu; “Dijitalleşmenin ve üretimde otomatikleşmenin ehemmiyetinin çok daha net anlaşıldığı 2021 yılında tüketicilerin şahsileşen taleplerine inovatif teknolojilerimizle karşılık verdik. Geçmişte olduğu üzere bugün de dijital fabrikalarda robotlar ve insanların etkileşimli çalıştığı üretim sınırlarının yalnızca robotlardan oluşan üretim sınırlarından daha verimli olduğu şuuruyla hareket ediyor, beşerle iş birliği içinde vazife alan kolaboratif robot serimizle endüstriye bedel katıyoruz. Uzmanlık gerektiren misyonları gerçekleştirmek için gerekli esneklik ve ayarlanabilirlik imkanları sunan MELFA ASSISTA kolaboratif robotlarımızla insan iş gücünü asiste ederek üretime hibrit bir perspektif kazandırıyoruz. Sanayi 4.0’a karşılığımız olan [email protected] konseptimizle üretim sınırındaki tüm makine ve sistemlerin internet üzerinden haberleşmesini sağlayarak hem endüstriye hem ülkemizin iktisadına kıymetli bir kalkınma modeli sunuyoruz. Şirket olarak her geçen gün geliştirdiğimiz konseptimizle 2022 yılında da büyük sanayicilerimize ve KOBİ’lere katma bedel sağlamayı sürdüreceğiz” halinde konuştu.

Enerji tasarruflu klimalarıyla fark yaratıyor

2021 yılında pandeminin de tesiriyle klimadaki taleplerde değerli bir artış olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Klimaların artık bir lüks değil pak hava tecrübesi için gereklilik olarak konumlanmasıyla pazarda önemli bir hareketlilik yaşandı. Mitsubishi Electric olarak toplumumuzun kazandığı bu farkındalıktan ötürü memnunuz. Pak hava tecrübesini güç tasarruflu ve etrafa dost teknolojilerle entegre ederek 2021 yılında da meskenlerin ve ofislerin tercihi olduk.

Bireysel sistemlerden merkezi sistemlere geleceğin güç verimliliği kriterlerine uygun aygıtları bugünden pazara sunan bir şirket olarak, A+++ sınıfına ulaşan Legendera serisi, A+++ soğutma ve A++ ısıtma verimliliğine sahip EnviroME serisi ve yakın vakitte piyasaya sunduğumuz yenilenen Plasma Quad Plus hava temizleme aygıtlarının yanı sıra V Blocking filtre ile hayat alanlarının havasının dört mevsim istenilen kalitede tutulmasını sağlamaya devam ettik. Önümüzdeki devirde de yeni iklimlendirme teknolojilerimizle konutlardan kamusal alanlara kadar her alanda pak hava tecrübesini ayrıcalıklı kılmayı sürdüreceğiz. Mitsubishi Electric, tıpkı vakitte Türkiye’yi değerli bir üretim üssü olarak konumlandırıyor. Bu noktada, markamızın Avrupa’daki birinci konut tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikası Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim A.Ş., Türkiye ve Avrupa için yüksek güç tasarruflu ve etraf dostu klimalar üretmeye sürat kesmeden devam etti.”

5G Açık İnovasyon Laboratuvarı yatırımını hayata geçirdi

Mitsubishi Electric’in belirli iş kollarının gereksinimlere yönelik tahlilleri araştırmak ve uygun tahliller geliştirmek için Japonya’da 5G Açık İnovasyon Laboratuvarı’nı hayata geçirdiğini belirten Saraçoğlu, yatırımla ilgili şunları söyledi: “Şirketimiz, yeni 5G iş ve hizmetleri geliştirilmek ve özel irtibat gereksinimlerini karşılamak için müşterileri ve iş ortaklarıyla iş birliği yapmak hedefiyle 5G Açık İnovasyon Laboratuvarı’nı kurdu. Markamızın bu laboratuvarı hayata geçirmesindeki emeli sistem ve ekipmanlarımızı mahallî 5G sistemleriyle geliştirmek, üretmek ve tek noktadan tedarikini sağlayarak entegre hizmet sunmak.”

Çevre maksatlarına muvaffakiyetle ulaştı, patent müracaatlarında liderliğe oynadı

Tüm faaliyetlerini Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Emelleri kapsamında ele aldıklarını ve belirlenen gayelere ulaşmak için operasyonel süreçlerden toplumsal sorumluluğa kadar birçok bahiste çalışmaya imza attıklarını söz eden Saraçoğlu; “Bu doğrultuda oluşturduğumuz Etraf Vizyonu 2021’i muvaffakiyetle tamamladık. Eserlerimizin kullanımı sırasında ortaya çıkan sera gazı (CO2) emisyonlarında, üretim operasyonlarından kaynaklanan karbon emisyonlarını önemli oranda düşürdük. Karbonsuz bir dünya gayesi doğrultusunda 2050 yılında ise neredeyse sıfır karbon salımı hedefine ulaşmak istiyoruz. Bunlara ek olarak, 2021 yılında sıfır güçlü bina konseptinin yaygınlaştırılması için SUSTIE merkezini hayata geçirdik. Bu merkezle gayemiz ise güç tasarrufu teknolojilerinin geliştirilme ve test basamaklarını büyük oranda kolaylaştırmak. 2021 yılında, İsviçre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nün WIPO GREEN teknoloji platformuna partner statüsüyle dahil olduk ve etraf dostu teknolojilerimizle açık inovasyonu desteklemeye başladık. Şirketimiz, WIPO’nun 2 Mart 2021 tarihli duyurusuna nazaran ise 2020 yılı memleketler arası patent müracaatlarında Japonya’da birinci, global çapta ise üçüncü oldu” dedi.

Bir asır daha uygarlık yolunda ilerlemeye devam edecek

Yeni kurumsal ideolojileri kapsamında 2022 yılında da daima teknolojik yenilik ve kesintisiz yaratıcılıkla faal ve rahat bir toplumun oluşmasına katkıda bulunacaklarını söyleyen Saraçoğlu; “Değişimi hedefleyen güçlü bir irade ve tutkuyu paylaşarak “daha da düzgün bir yarın” yaratmak için çalışacağız. En kıymetlisi de 100 yıllık başarımızı, bir asır daha devam ettirmek ve uygarlık yolunda ülkemizi muvaffakiyete taşımak için her daim daha ilerisini hedefleyeceğiz” diyerek kelamlarını tamamladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen