Cts. May 11th, 2024

Küçük Deniz Kızı’nın yeniden çekimi, Rotten Tomatoes inceleme sitesinde tüm canlı aksiyon Disney filmleri arasında en yüksek hayran puanını elde etti. Cuma günü vizyona giren müzikal, 5.000’den fazla sinemaseverin oyu sonucunda %95 övgü aldı. Bu, yüzde 94 seyirci reytingi alan Guy Ritchie’nin Aladdin’inin bir önceki rekorunu gölgede bırakıyor.

1989 yapımı çizgi filmin canlı aksiyon versiyonunda; başrolde Ariel rolünde Halle Bailey, deniz cadısı Ursula rolünde Melissa McCarthy ve Prens Eric rolünde Jonah Hauer-King yer alıyor. Halle’nin oyunculuğuyla ilgili pek çok tepkiye rağmen film, tahmini 118 milyon dolarlık büyük bir çıkışla Amerika Birleşik Devletleri’nde Anma Günü hafta sonu boyunca gişede bir numara oldu.

Variety’ye göre bu, tarihteki en yüksek beşinci Anma Günü açılışı olacak. The Hollywood Reporter’a göre geçen yıl Top Gun: Maverick, Anma Günü hafta sonu boyunca 160,5 milyon dolarla en çok hasılat yapan ilk film oldu.

Küçük Deniz Kızı‘nın satış başarısına katkıda bulunan kişilerden biri, kılık değiştirerek sinemada filmi izlemeye giden Halle’nin kendisiydi. Halle, maceralarını TikTok’ta yayınladı ve 2 milyondan fazla takipçisine nasıl kalabalığın içinde kaybolduğunu gösterdi. Oyuncu, Covid-19 nedenleriyle yüz maskesi takıyormuş gibi görünerek ve ek önlem olarak yüzünü güneş gözlüğüyle daha da gizledi.

Film, seyirciyi kazanmasına rağmen eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı ve şu anda %67 övgü derecesine sahip.

Bazı uzmanlar, filmin ”en iyi canlı aksiyon Disney filmi” olmaya yakın olduğunu iddia etti ve Halle’nin Ariel olarak performansını övdü. Ancak diğerleri onun animasyon mirasından kaçamayacağını ısrarla belirtti. Animasyon versiyonu genel olarak %92 övgü derecesine sahipken, hayranların övgü derecesi %88.

Halle ayrıca Ariel’i oynadığı The Little Mermaid canlı aksiyon filmi için çocukların sevinçle tepki verdiği videoları izlerken çok duygusal anlar yaşadığını açıkladı.

23 yaşındaki oyuncu, verdiği röportajda filmde siyahların temsil edilmesinden bahsetti. Halle, siyahi bir kadını Disney prensesi olarak gören genç kızların duygusal videolarına değindi; “Bunları ilk gördüğümde ağladım. Kontrolsüz bir şekilde hıçkırıyordum. Bu bebeklerin bana bakmaları ve hissettikleri duyguları hissetmek gerçekten alçakgönüllü, güzel bir şey.”

Anika Noni Rose’un 2009’da Prenses ve Kurbağa’da Tiana’yı canlandırdığı zamanki duyguyu karşılaştırdı ve şöyle dedi: “O filmin hayata bakış açımı ne kadar değiştirdiğini biliyorum. Vay canına, bu mümkün. Siyahi prensesler mümkündür. Biz de bu alanları hak ediyoruz” diye ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen