Paz. May 19th, 2024

Sofra camı alanında bir dünya markası olan LAV, benimsediği sürdürülebilir iş yapış biçimi ve yatırımlarla başarılara ulaşmaya devam ediyor. Artık de etrafa ve beşere saygılı süreçler geliştirmek için oluşturduğu “Cam ile Yolculuk” sürdürülebilirlik stratejisine paralel olarak sıfır atık idare ideolojisini tüm iş süreçlerine entegre eden LAV, sıfır atık dokümanı almaya hak kazandı.

Kurumsal başarıyı finansal muvaffakiyetin ötesinde görerek beşere kıymet katan, etrafa saygılı ve sürdürülebilir büyüme olarak tanımlayan LAV, atık ölçüsünün azaltılmasıyla etraf, insan sıhhati ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yaklaşımını benimseyerek çalışmalarını bu anlayışla şekillendiriyor. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi yahut azaltılması, atıkların kaynağında başka toplanması ve geri kazanımının sağlanması olarak tanımlanan atık idare ideolojisi, LAV’ın tüm süreçlerine entegre edildi ve bunun sonucunda şirket sıfır atık dokümanı almaya hak kazandı.

LAV “Sıfır Atık” için tüm hazırlıklarını tamamladı

Sıfır Atık çalışmaları doğrultusunda birinci olarak gereksinimlerin tahlili ve temini gerçekleştirildi. Daha sonra eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleriyle şirket içerisinde sıfır atık ideolojisi aşılanmaya çalışıldı. Merkez ve organize fabrikalarda sıfır atık hususlarını da içeren etraf eğitimleri gerçekleştirildi.Temin edilen biriktirme ekipmanları çalışanların basitçe ulaşabileceği noktalara yerleştirildi. Sıfır Atık Yönetmeliği mucibince gerekli bilgilendirme yazılarının bulunduğu ve renk skalasına uygun etiketlemeler gerçekleştirildi. Evsel atıklar, yemek artıklarının ağır bulunduğu yemekhanelerde organik atık olarak, geri kazandırılabilir atıklar ve plastik atıklar ise cinslerine nazaran başka toplandı.

Revirde oluşan tıbbi atıklar özel poşetlerle başka toplanarak Etraf ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı firmalar ile bertarafı sağlanıyor. COVID-19 tedbirleri için kullanılan maske ve eldiven atıkları da kapaklı ve pedallı kovalar içerisinde başka bir biçimde toplanıyor. Atık pil ve floresan lambalar başka atık kutularında biriktiriliyor. Toplanan atıklar, kodlarına nazaran süreksiz atık depolarımızda depolanıyor, daha sonra Etraf ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı firmalara geri dönüşüm ve bertaraf süreçleri için gönderiliyor. Sonrasında da izleme, kayıt tutma ve güzelleştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Eksiklikler ile güzelleştirilecek ve geliştirilecek taraflar tespit ediliyor ve gerekli tedbirler alınıyor.

“Güzel yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz”

Şirketin Sıfır Atık Evrakı almasından ötürü büyük bir memnunluk duyduklarını söyleyen LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran, LAV’ın sıfır atık idaresi yaklaşımıyla ilgili şunları söyledi: “Bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir şirket olarak sürdürülebilirlik stratejimizde “İyi bir Dünya”, “İyi Ürünler” ve “İyi bir Şirket” alanlarına odaklandık. Sıfır atık konusu da bu anlayışımız çerçevesinde benimsediğimiz en değerli bahislerin başında geliyor. Bu çerçevede sıfır atık idaresi için gerekli bütün çalışmaları gerçekleştirdik, eğitimler düzenleyerek çalışma arkadaşlarımızı da bu mevzuda bilinçlendirdik. Bu çalışmalar sonucunda da sıfır atık evrakını almaya hak kazandık. LAV olarak “İyi Bir Dünya” için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen