Paz. May 5th, 2024


Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü ve İtfaiye Haftası münasebetiyle bir bildiri yayımlayarak, “İtfaiyecilerimizin varlığı, yüreği ve dayanışması, toplumumuza büyük bir güç ve umut vermektedir” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, İtfaiye Teşkilatı’nın 309. kuruluş yıl dönümü ve İtfaiye Haftası münasebetiyle bir bildiri yayımladı.

Başkan Altay’ın iletisi şöyle:

“300 yıldan uzun bir müddettir görev başında olan İtfaiye Teşkilatı’mız, kurulduğu günden bugüne her şiddetli şartta gösterdiği özveri ve yürek sayesinde, gönlümüzde müstesna bir yer edinmiştir.

Yeri geldiğinde yangınlarla, yeri geldiğinde zelzelelerin yıkıcı gücüyle, yeri geldiğinde sellerle çaba eden kahramanlarımızın bu büyük fedakârlığı, yüreklerindeki manevi kuvvetin ve insan sevgisinin bir sonucudur.

İtfaiyecilerimizin varlığı, yüreği ve dayanışması, toplumumuza büyük bir güç ve umut vermektedir.

Özellikle Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin akabinde hem Konya İtfaiyemizin hem de ülkemizdeki tüm itfaiye teşkilatlarının, enkaz altındaki vatandaşlarımızın hayatını kurtarabilmek için ortaya koydukları büyük çaba, milletimizin her bir ferdinin yüreğine kazınmıştır.

O kuvvetli günlerde bir depremzedeye daha umut olabilmek için bütün varlığıyla uğraş gösteren tüm itfaiyecilerimize her daim minnettar kalacağız. Onların milletimiz için yaptıkları hizmetleri asla unutmayacağız ve her vakit şükranla anacağız.

Konya İtfaiyemiz ise TİKA işbirliğinde birçok ülkede verdiği eğitimlerle memleketler arası bir marka haline gelmiştir. Bu manada itfaiyemizi hem ekipman hem de işçi manasında daima güçlendiriyoruz. İtfaiye Haftası’nda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Kısmı mezunlarından olmak üzere 200 itfaiyeci alımı için müracaatları başlattık. Ayrıyeten hem ilçelerimize hem kent merkezimize yeni ve çağdaş itfaiye binaları kazandırarak yangınlara en süratli biçimde müdahale etmek için çabamızı sürdürüyoruz.

Bu hislerle, İtfaiye Teşkilatı’mızın kuruluşunun 309. yılını ve İtfaiye Haftası’nı yürekten tebrik ediyor, görev başında olan tüm itfaiyecilerimize muvaffakiyetler diliyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen