Sal. May 14th, 2024


Nevşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran, Mevlid Kandili hasebiyle bir ileti yayımlayarak, “Mevlid Kandilinin, kentimiz, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve tüm İslam âleminin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını ulu Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran, Aziz Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin, yıl dönümünde bir Mevlid Kandili’ni daha idrak etmenin memnunluk ve huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Mevlid-i Nebi’nin tüm İslam âleminin ve insanlığın huzur ve mutluluğuna vesile olmasını temenni eden Lider Savran iletisinde şu tabirlere yer verdi;

“Yüce dinimiz İslam’ı bizlere öğreten, adalet, merhamet, hikmet ve muhabbet peygamberi Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın dünyaya teşrifinin yıl dönümünü idrak ederken, O’nu daha yeterli tanımaya, anlamaya ve sünneti-i seniyyesini yaşamaya İslam ümmeti olarak en çok gereksinimimizin olduğu vakitler yaşamaktayız. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin müstesna hayatıyla bize gösterdiği ve vaaz ettiği uygunluğu, hoşluğu, doğruluğu, emaneti müdafaayı, insanı eşref-i mahlûkat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, öksüz, yetim, yaşlı, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda müsabakayı, birbirini sevmeyi ve her tarafıyla güzel bir insan olmayı en değerli görev olarak görüp, bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz.  Bu vesileyle, çok pahalı Nevşehirlilerin Mevlid Kandilini kutluyor, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecenin bütün insanlığın kardeşlik, merhamet, müsamaha, barış, karşılıklı sevgi ve hürmette buluşmasına vesile olmasını temenni ediyor, kentimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen