Cum. May 3rd, 2024


Menderes Belediyesi tarafından gerçekleştirilen fiyatsız toprak tahlili projesine ağır talep oluştuğu için son müracaat tarihi 13 Ekim tarihine kadar uzatıldı.

Menderes Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de dayanağıyla çiftçilere yönelik düzenlenen fiyatsız toprak tahlili projesinde müracaat mühleti ağır talep nedeniyle ileri tarihe çekildi. Menderes Belediye Lider V. Erkan Özkan, üreticilerin 13 Ekim tarihine kadar müracaatlarını belediyeye yapabileceğini açıkladı.

Doğru yönlendirme ile verimli tarım

Proje kapsamında tarlasındaki toprak ile Menderes Belediyesi Ziraî Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat yapan üreticilerin toprakları İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak ve Yaprak Tahlil Laboratuvarı’na gönderiliyor. Laboratuvarda yapılan tahlillerde toprakta bünye tayini, toprak tepkisi kıymeti (pH), kireç oranları ve organik husus ölçüsü ile birlikte azot, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum başta olmak üzere birçok elementin ölçüleri belirleniyor. Yapılan tahlille toprağın yapısı ortaya çıkarılarak üreticinin yanlışsız vakitte hakikat gübreleme yapması sağlanabildiği üzere; çok ve yanlış gübre uygulamasının önüne geçilerek bu sayede toprak ve su kaynakları korunuyor ve üreticiler hakikat yönlendiriliyor.

‘’Toprağımıza sahip çıkıyoruz’’

Ücretsiz toprak tahlili projesine talebin ağır olmasının değerli olduğunu kaydeden Menderes Belediye Lider V. Erkan Özkan, ‘’ İlçemizin bereketli topraklarında üretim yapan tüm üreticilerimizin her vakit yanındayız. Projemize olan ağır ilgi ne kadar kıymetli bir çalışma gerçekleştirdiğimizin de ispatı. Ağır talep nedeniyle projemizin son müracaat tarihini 13 Ekim Cuma gününe kadar uzatma kararı aldık. Bütün üreticilerimiz fiyatsız gerçekleştirdiğimiz toprak analizimizden yararlanabilir. Hedefimiz çiftçimizin, üreticimizin ekmeğini büyütmek, bereketli topraklarımızın daha verimli kullanımını sağlamak. Üreticimizin her vakit yanlarında ve destekçileriyiz. Bu kapsamda projede bize katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de Menderesli çiftçilerimiz ismine teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen