Cts. Eyl 7th, 2024

MESS ile Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikaları Ortasında Devam Eden Toplu İş Mukavelesi Görüşmelerinde Mutabakat Sağlandı:

Metal dalında devam eden Toplu İş Kontratı görüşmelerinde imzalar atıldı. Tarihi bir mutabakat ile ilerleyen süreçte, MESS’in muhatabı Personel Sendikalarının hepsiyle tıpkı anda masaya oturuldu, uzlaşma sağlandı. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikaları ortasında yapan yaklaşımla, 12 Ocak 2022 tarihinde mukavele imzalandı. 1 Eylül 2021 – 31 Ağustos 2023 periyodunu kapsayan Toplu İş Kontratı imzası ile metal personeli birinci 6 ay için 27,4, ikinci 6 ay için enflasyon oranında artırım alacak.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), metal dalındaki yaklaşık 140 bin çalışanı kapsayan toplu iş kontratı görüşmelerinde, Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikaları ile 12 Ocak 2022 tarihinde mukavele imzaladı.

Türk Metal Sendikası, Birleşik Metal-İş Sendikası ve Özçelik Metal-İş Sendikası ile tıpkı anda imzalar atıldı. Yapan bir yaklaşım ile istihdam, çalışma barışı ve dalın rekabet gücü korundu.

Yapılan mutabakat ile ilgili MESS İdare Şurası Lideri Özgür Burak Akkol tarafından yapılan açıklamada şu noktalara değinildi:

“Metali hayata dönüştüren ve iktisadın her alanına paha katan çalışma arkadaşlarımızın bugün ve yarınları için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz, metal endüstrisinin büyümesini ve gelişmesini sağlamak. Süreç boyunca, dalımızın ülkemiz endüstrisinde oynadığı kritik rolü göz önünde bulundurarak uzlaşma için yapan adımlar attık. Yeni kuşak sendikacılık anlayışımızla, metal dalının çalışma hayatında öncülük ettiğimiz büyük değişimi ve güzelleşmeyi daha da ileriye taşımak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ülkemiz iktisadı ve ihracatı açısından büyük kıymet taşıyan kesimimizde varılan bu mutabakat ile istihdam, çalışma barışı ve dalın rekabet gücü korundu. Yeni devrin toplu iş mukavelesinin çalışma arkadaşlarımız, üye işyerlerimiz, metal bölümü ve ülkemiz için güzel olmasını diliyoruz.”

Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikaları ile gerçekleştirilentoplu mukavele ile;

  • İlk altı ay için toplumsal yardımlarla birlikte ortalama 27,4 artış gerçekleşecek. Fiyatlar, takip eden ikinci altı ayda enflasyon oranında artırım yapılacak.
  • İlave olarak, MESS üye işyerlerindeki çalışanların, Çalışan Avantaj Programı MESST kartlarına, 2 yıllık kontrat periyodunda toplamda 800 TL net yükleme yapılacak.
  • Çalışanların özel hastanelerde ameliyat dahil kapsamlı tedavi olmasına imkan sağlayan MESS tarafından sağlanan Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası bu devir de devam edecek.
  • MESS üyesi işyerlerinde çalışanlar, yılda 4 maaş fiyatında ikramiye alıyor. İkramiye dışında bayram, yakacak, yıllık müsaade yardımları veriliyor. Tahsil, evlenme, yemek, ulaşım üzere toplumsal yardımlarla çalışanlar destekleniyor.

Çalışanlarının sürdürülebilir refahının sağlanması için küme toplu iş mukavelesi süreçlerini büyük bir hassasiyet ile tamamladığını belirten Özgür Burak Akkol; açıklamasında, geçtiğimiz devirlerde çalışanların yararına yönelik hayata geçirilen uygulamalara da yer verdi: “MESS çalışanı, gerek gelir düzeyi ve toplumsal hakları, gerekse iş garantisi bakımından ülkemizde her vakit örnek teşkil etmiştir. Çalışma arkadaşlarımıza yönelik dalda bir birinci olan Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası, tekrar çalışanlarımızın lisede tahsil gören çocukları için Türkiye’nin kendi alanındaki en büyük burs programı olan “MESS Yarınım” burs programı, üye işyerlerindeki çalışma arkadaşlarımızı geleceğe hazırlayan “Yönümüz Yarın” dijital dönüşüm eğitimlerimiz, aile bütçesine direkt katkı sağlayan “MESST” avantaj programımız üzere birçok imkân ve toplumsal haklara sahip MESS emekçisi, her vakit ayrıcalıklı olmaya devam edecektir.”

Sayın Akkol açıklamasında ayrıyeten, “Süreci, hem patronlarımız hem de personel arkadaşlarımız için en uygun formda tamamladık. Çalışma hayatına “ben değil biz” anlayışıyla yaklaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen