Per. May 9th, 2024


İzmir’deki Bıçakçı Han’da düzenlenen “Arch. for M.E.” aktifliği, mimarlık ve ekoloji ortasındaki ilgiyi ele alan iki günlük bir programla gerçekleşti. Aktiflik, Akdeniz’e komşu ülkelerin mimarları ve iç mimarlarının iştirakiyle, ekolojik ve sürdürülebilir tasarım konusunda farkındalık yarattı.

Etkinlikte iki gün boyunca iki farklı sahne yer aldı. Ana sahnede, Akdeniz’e komşu ülkelerden gelen mimarlar ve iç mimarlar, ekolojik sahne sohbetleri ile kendi ülkelerindeki mimari projeleri ve tecrübeleri paylaştılar. Ekotalks sahnesinde ise Türkiye’den 25 mimar ve iç mimar, samimi ekolojik sohbetler ile ekolojik dizaynın ehemmiyetini ve zorluklarını anlattı.

Etkinlik kapsamında ayrıyeten proje standı ve mimari sanat standı de düzenlendi. Proje standında, Akdeniz’e komşu ülkelerden gelen mimarlar ve iç mimarların ekolojik dizaynları yer aldı. Mimarlık sanat standında ise Türkiye’den sanatkarların mimari temalı yapıtları sergilendi.

NG Kütahya Seramik Aktifliğin Ana Sponsoru Oldu

Etkinliğin ana sponsoru NG Kütahya Seramik, yapı bölümünde ekolojik ve sürdürülebilirlik gereç ve tahlillerini 150 metrekarelik bir alanda sergiledi. Aktifliğe dayanak veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İç Mimarlar Odası, Özgür Mimarlar Derneği ve Mimarlar Odası da aktifliğin muvaffakiyetinde kıymetli rol oynadı.

Yedigüller: “Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmayı taahhüt ediyoruz”

Etkinliğin açılış konuşmasının NG Kütahya Seramik İdare Şurası Lider Yardımcısı Göksen Yedigüller, şunları söyledi: “Sürdürülebilirliği temel unsur edinen bir markanın temsilcisi olarak, bu kıymetleri yaşatmak ve yaymak emeliyle böylesine kıymetli bir aktifliğin ana sponsoru olmaktan NG Kütahya Seramik Ailesi olarak gurur ve memnunluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Sürdürülebilir ve ekolojik tasarım ve üretim prensiplerine olan güçlü bağlılığımız ile birlikte, bölümümüzün önder markası olarak tabiatın bizlere sunduğu enerjiyi sürekli en verimli biçimde kıymetlendiriyoruz. Sürdürülebilir üretim prensipleriyle, tabiatın istikrarını koruyarak, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmayı taahhüt ediyoruz. Zira yalnızca bugün için değil, yarının dünyası için de sorumlu davranmak zorunda olduğumuzun her vakit şuurundayız.”

Sürdürülebilirlik Faaliyetleri Dikkat Çekti

Etkinliğin ikinci gününde NG Kütahya Seramik Pazarlama Müdürü Burak Çakmak, ‘’Markalarda Sürdürülebilirlik ve Etraf Uyumu’’ isimli panelde sunum yaptı. Panelde, NG Kütahya Seramik’in etrafa olan hassasiyeti mimarlar tarafından büyük bir ilgi gördü.   Kesimin örnek markası NG Kütahya Seramik’in gücünün % 40’ını güneş panellerinden sağladığı ve geri kazanım ile büyük bir kentin günlük su tüketimini yine üretime kazandırdığı belirtildi. Tıpkı vakitte NG Kütahya Seramik’in elektrik, doğalgaz tasarrufunu nasıl sağladığı ve karbon salınımının nasıl önüne geçtiği mevzuları da mimarlar tarafından dikkatle dinlendi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen