Paz. May 19th, 2024


Eylül ayı prestiji ile 2023-2024 spor eğitim dönemine start veren DSİ Spor İzmir’de Voleybol lokomotif branş oldu. İzmir DSİ Spor’a kayıt yaptıran 750 minikten 250’si voleybolu tercih ederken, ortalarında futbol ve basketbolun da bulunduğu yaklaşık 10 spor kısmına 500 kişi başvurdu.

Eğitim takımını branşlarının önde gelen isimleri ile güçlendiren İzmir DSİ Spor, İzmir DSİ Spor Yöneticileri; “Cimnastik, Futbol, Voleybol, Basketbol, Tenis, Fotoğraf, Müzik, Pilates, Robotik Kodlama, Reformer, Zumba üzere pek çok alanda çocuk ve yetişkinlere yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Bu yıl bilhassa kız öğrencilerimiz büyük oranda voleybolu tercih ediyor. O denli ki bugün prestiji ile 750 öğrencimizden 250’si bu branşa kayıt yaptırdı. Voleybol Bayan Ulusal Takımızın başarılarıyla katlanan bu ilginin önümüzdeki yıllarda Türk Voleyboluna kıymetli katkı yapacağını düşünüyoruz. DSİ Spor olarak Ulusal Grubumuza, DSİ Spor altyapısında voleybol eğitimine başlamış olan Ebrar KARAKURT üzere ulusal voleybol oyuncuları yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Voleybol kolunda biri Kübalı toplam 5 profesyonel antrenörle çalıştıklarını kaydeden İzmir DSİ Spor Yöneticileri“ Kurslarımız ekseriyetle hafta sonu ağır olacak halde devam ediyor. Ama hafta içi akşam saatlerinde de öğrencilerimizin akademik eğitim takvimlerine nazaran planladığımız idmanlarımız Yarışmacı ekiplerimizin oyuncularına kulübümüzbünyesinde bulunun atletik performans eğitmeni ile gerekli takviye veriliyor. Ayrıyeten Kulübümüz ve Ege Üniversitesi ortasında imzalanmış olan işbirliği protokolü kapsamında da Voleybol ve Basketbol başta olmak üzere yarışmacı kadrolarımızın oyuncularının gelişimlerini Ege Üniversitesi akademik çalışanının takviyesi ile üniversite laboratuvarlarında takip ediyoruz” Dedi.

İzmir DSİ Sporun amacının tüm branşlarda en alt yaş kümelerinden itibaren akademik dayanaklı gerçek bir spor alt yapısı alarak ömür uzunluğu sporla iç içe sağlıklı bir ömür olduğunu söz edenİzmir DSİ Spor İdaresi kayıtların başlamasıyla kısa müddet içerisinde  eğitim kontenjanlarının %75’nin dolduğunu belirtti. İzmir DSİ Spor’da 2023-2024 spor eğitimi haziran ayı ortasına kadar devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen