Cts. May 4th, 2024


Kusursuz teslimat ile herkesin hayatına kıymet katma vizyonuyla dalın geleceğine yönelik yatırımlarını sürdüren MNG Kargo, iş süreçlerini sürdürülebilirlik siyaseti doğrultusunda geliştirmeye devam ediyor. Bu anlayıştan hareketle, yeşil teknoloji şirketi Laska ile hayata geçirdiği “Atık Lastikleri Etraf Dostu Yollarla Sürdürülebilir Gereçlere Dönüştürme Projesi” kapsamında atıkları klâsik metotların bilakis Laska’nın geliştirdiği ileri teknoloji sayesinde sürdürülebilir ve yenilikçi tahliller üzerinden tabiata saygılı biçimde dönüştürüyor.  

 

Yirminci yılını kutlayan Türkiye’nin öncü firmalarından MNG Kargo, sahip olduğu gelecek vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarıyla Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Gayelerine katkı sağlıyor. Sürdürülebilirlik anlayışını benimseyen şirket, Laska ile bir yıl evvel başlattığı iş birliği kapsamında, kullanım ömrünü tamamlamış araç lastiklerinin etraf dostu yollarla geri kazanılmasını sağlıyor.

 

MNG Kargo, atık lastik geri kazanım projesi kapsamında kullanım ömrünü tamamlayan araç lastiklerini Laska’ya teslim ederek atık lastiklerin sebep olduğu kirliliğin önlenmesine dayanak oluyor. Projenin birinci yılında toplamda 18.240 kilogram tartısındaki araç lastiğini geri dönüştürülmek üzere ayrıştıran MNG Kargo, kullanılmış lastiklerin pak ve fosil yakıtlara alternatif sürdürülebilir iki farklı ham hususa (yenilenebilir yakıt ve karbon siyahı) dönüştürülmesine katkı sağlıyor.

 

Proje kapsamında 13 ton ham petrol tüketiminin önüne geçildi

 

Yenilikçi projede Laska’nın geliştirdiği iklim teknolojisi sayesinde toplamda 16 ton karbon emisyonunun ve 8 ton yenilenebilir yakıtla tıpkı ölçüde fosil yakıt tüketiminin önüne geçen MNG Kargo, birebir vakitte karbon siyahı üretiminden kaynaklanan yaklaşık 13 ton ham petrol tüketimini de önlemiş oldu. 

 

“Toplumsal sorumluluklarımıza odaklanarak hareket ediyoruz”

 

Laska iş birliğine ait değerlendirmelerde bulunan MNG Kargo Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Veysi Armağan Kesen, “MNG Kargo olarak, toplumsal sorumluluklarımızın şuurunda çalışmalar hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda attığımız kıymetli adımlardan bir tanesi de Laska ile hayata geçirdiğimiz ve birinci yılını tamamladığımız proje oldu. Nakliyecilik süreçlerinde eskiyen araç lastiklerini Laska’ya teslim ederek atık lastiklerin sebep olduğu kirliliğin önlenmesine dayanak oluyoruz. Bu sayede karbon ayak izimizi küçültürken döngüsel iktisat anlayışını kullanarak atık lastiklerin çevresel bir sorun ve ekonomik bir kayıp olmaktan kurtarılmasına katkı sağlıyoruz. Projenin birinci yılında, kullanım ömrünü tamamlamış toplamda 18.240 kilogram yükündeki araç lastiğini geri dönüştürülmek üzere ayrıştırdık ve geri kazanım sürecinin akabinde, kullanılmış lastiklerin pak ve sürdürülebilir iki başka ham unsura (yenilenebilir yakıt ve karbon siyahı) dönüştürülmesine katkı sağladık. Projenin ilerleyen periyotlarda de başarılı sonuçlar getireceğine inanıyoruz.” dedi.

 

Girişimlerinin faaliyetlerine dair açıklamada bulunan Laska kurucusu ve CEO’su Onur Güdü, Laska olarak tüm üretim faaliyetlerini iktisat ve ekoloji ortasındaki dengeyi merkeze alan toplumsal girişimcilik anlayışı ile yürüttüklerini belirterek, “Dünyanın kirli ve maliyetli üretim/tüketim alışkanlıklarını lakin üretim süreçlerine bütünsel bir bakış açısı ile yaklaşan ve tesir yaratma fikrine odaklanan projelerle değiştirmek mümkündür. Bugünün kurumsal firmaları kâr maksimizasyonu yerine kâr optimizasyonuna odaklanarak topluma ve etrafa yararlı projelerle ilgilenmektedir. Bu noktada MNG Kargo’nun bizimle bu yolu eş vakitli olarak yürüme sorumluluğunu kendi iş modeline entegre etmesi daha sürdürülebilir bir dünya için epeyce değerlidir.” dedi. 

Onur Güdü, atık lastik idaresinde esaslı değişim için kendi kesiminde öncü adımı atarak atıklarını sistemli olarak Laska’ya teslim eden MNG Kargo’ya sürdürülebilirlik faaliyetlerine sağladığı katkı, iklim değişikliği ile uğraş kapsamında atık lastiklerin etraf dostu sistemlerle geri kazanılması için gösterdiği uğraş ve bir toplumsal tesir teşebbüsü olarak çalışmalarına gösterdiği dayanak için teşekkür ettiklerini belirtti.

 

 

MNG Kargo hakkında:

2003 yılında kurulan MNG Kargo, 850’den fazla şubesi, 9 tanesi teknolojik aktarma merkezi olmak üzere toplam 29 aktarma merkezi, 19 minihub, 14 bölge müdürlüğü, 10 binin üzerinde çalışanı, 4 bin 100’den fazla kara taşıma aracıyla hizmet vermektedir. Kusursuz teslimat ile herkesin hayatına bedel katma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren MNG Kargo, Türkiye’nin bir ucundan öteki ucuna ve dünyada 220 farklı ülkede, günde 700 bin adrese dünya standartlarında hizmet ulaştıran Türkiye’nin başkan kargo şirketlerindendir. 

Sektörde Teknolojik Aktarma Merkezlerine sahip birinci kargo şirketi olan MNG Kargo, bu teknoloji sayesinde saatte 65 bin kargoyu yüksek süratte ayrıştırıp, el değmeden yanlışsız olarak çizgi araçlarına yükleyerek, hasarsız teslimat sağlamaktadır.

Türkiye’de kargo nakliyeciliği bölümünün gelişiminde başrol oynayan, dünya standartlarındaki hizmet anlayışı ile ülkemiz nakliyecilik kesimine çağdaş dinamikler kazandırmış olan MNG Kargo yatırımları ile güçlenmeye ve nakliyecilik bölümüne kıymet katmaya devam etmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen