Cts. Nis 27th, 2024


Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen minyatür enstrüman imal kursu, vatandaşların ağır ilgisiyle devam ediyor.

Geri dönüşüm materyalleri kullanılarak minyatür müzik aletlerinin yapıldığı kurslarda iştirakçiler toplumsallaşma imkânı bulurken, yine kullanım ve geri dönüşüm kültürleri de pekiştiriliyor.

Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, “İlgi alanları doğrultusunda sunduğumuz çeşitli kurslarla Karşıyaka’mızın sanat kenti kimliğini pekiştirirken vatandaşlarımızın da sanatla olan bağını güçlendirmek için çalışıyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Girne Kültürpark içinde açtığı Mahmure Handan Hanım Müzik Aletleri Üretim Atölyesi, vatandaşların ağır ilgisiyle hizmet vermeye devam ediyor. Atölyede gerçekleştirilen ve kanun imal ustası Burçin Bayar Babaoğlu eğitmenliğinde düzenlenen minyatür enstrüman imal kursuna da vatandaşlar ağır ilgi gösteriyor.

 

HEM SOSYALLEŞİYORLAR HEM DE FARKINDALIK YARATIYORLAR

Her yaştan iştirakçinin yer aldığı kurslarda ukulele, gitar, bağlama üzere müzik aletlerinin minyatürleri yapılıyor. İştirakçiler tercihlerine nazaran yeniden tıpkı materyaller kullanılarak çeşitli dekoratif eserler de tasarlayabiliyor. Kursiyerler ilgi alanlarına yönelik hobi edinebildiği üzere yeni iş imkanlarına da kavuşmuş oluyor. Üçer kişilik kümeler halinde devam eden derslerde mümkün olduğunca geri dönüştürülebilen atıklar ya da tekrar kullanılabilecek âtıl materyaller kullanılıyor. Bu sayede kaynak tüketimi ve atık idaresi mevzularında farkındalık oluşturuluyor.

 

ATÖLYEDE YAPIYOR, İKİNCİ EL PAZARINDA SATIYOR

Katılımcılar ortasında bulunan emekli Hasan Sarıaslan, kurstan çok mutlu kaldığını belirterek, “Zaten var olan ilgimi bu kurs sayesinde yeteneğe dönüştürdüm diyebilirim. Kursta öğrendiğim teknikler ile yaptığım dizaynları, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 2. el pazarında satışa sunuyorum. Hem atıkları değerlendiriyorum hem sosyalleşiyorum hem de yarar sağlıyorum. Bize bu fırsatı sunan Karşıyaka Belediyesi’ne ve çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

 

HER YAŞ VE İLGİ ALANINA YÖNELİK KURSLAR

Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, “İlgi alanları doğrultusunda sunduğumuz çeşitli kurslarla Karşıyaka’mızın sanat kenti kimliğini pekiştirirken vatandaşlarımızın da sanatla olan bağını güçlendirmek için çalışıyoruz. Belediyemize ilişkin tesislerimizde uzman eğitmenlerimizle her yaş kümesine ve her ilgi alanına yönelik kurslar düzenliyoruz. Bilhassa genç yaşlarda sanatla tanışan çocuklarımızın daha analitik bir bakış açısına sahip olduğuna inanıyoruz. Minyatür müzik aletleri üretim atölyemizde de hem tıpkı ilgi alanlarına sahip iştirakçiler toplumsallaşıyor hem de kullanılan materyallerle farkındalık oluşturuyoruz” dedi.

Kurslara ait bilgi almak ve iştirak için müracaatta bulunmak isteyen vatandaşlar, Karşıyaka Belediyesi’nin resmi toplumsal medya hesaplarından yayınlanacak duyuruları takip edebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen