Cts. May 18th, 2024


Spor kenti Narlıdere’nin, 15-16-17 Eylül tarihlerinde konut sahipliği yaptığı ‘İzmir’in Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları’ ile Narlıdere Belediyesi 4.Deniz Şenliği ödül merasimi ile sona erdi

Narlıdere, Cumhuriyetimizin 100.yılı ve İzmir’imizin kurtuluşunun 101.yılında ‘İzmir’in Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları’ ile Narlıdere Belediyesi 4.Deniz Festivali’ne konut sahipliği yaptı.  Optimist, ILCA 4 ve ILCA 6 sınıflarında düzenlenen, 200’den fazla atletin katıldığı yarışlar İzmir Türk Koleji (İTK) Yelken Kulübü’nün önünde gerçekleştirilen ödül merasimi ile sona erdi. Ödül merasimine, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Narlıdere Belediyesi Lider Yardımcıları İsmail Ay ve Şirvan Bektaş, Türkiye Yelken Federasyonu İzmir Vilayet Temsilcisi Habibe Şener, İTK İcra Konseyi Lideri Yiğit Tatış, sportmenler, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Narlıdere Belediyesi’nin mesken sahipliğinde, Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğü, Türkiye Yelken Federasyonu ve İzmir Türk Koleji (İTK) Yelken Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen yarışlar üç gün boyunca İzmir Körfezi’nde görsel şölen yaşattı.

 

“ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATACAKLAR”

Yelken sporuna gönül veren tüm atletleri tebrik eden Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Çok coşkulu ve heyecanlıyız. Zira gençlerimizle, çocuklarımızla birlikteyiz. Narlıdere’mizde Belediyemizin mesken sahipliğinde, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğümüz, Türkiye Yelken Federasyonu ve İTK’nın katkılarıyla hoş bir yarışı geride bıraktık. Tüm atletlerimizi kutluyorum. İnanıyorum ki gençlerimiz, çocuklarımız dünya klasmanında da kıymetli başarılara imza atacak. Cumhuriyetimizin 100.yılı ve İzmir’imizin kurtuluşunun 101.yılında başta Gazi M.Kemal Atatürk olmak üzere tüm ulusal uğraş kahramanlarımızı hürmetle anıyorum” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLARIMIZ CUMHURİYETİN TEMEL TAŞI”

Narlıdere Belediye Lider Yardımcısı İsmail Ay, bu türlü bir tertibe konut sahibi yapmaktan gurur duyduklarını tabir ederek, “Sizlere Belediye Liderimiz Ali Engin’in sevgi ve selamlarını iletiyorum. Dördüncüsünü düzenlediğimiz Narlıdere Belediyesi Deniz Şenliği ile birlikte gerçekleştirdiğimiz yelken yarışlarının daha çok evladımızın sporla buluşmasına vesile olacağına inanıyoruz. Üç gün boyunca saatlerce suda kalan çocuklarımızın her biri bizim gözümüzde yarışı birinci bitirdi. Cumhuriyetimizin temel taşı olan çocuklarımızı yürekten kutluyorum. Yarışlara emek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyor, tüm atletlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi. 

Türkiye Yelken Federasyonu İzmir Vilayet Temsilcisi Habibe Şener ise Narlıdere’de gerçekleştirdikleri yarışlara her sene yüksek bir iştirak sağlandığını belirtti. Habibe Şener, yarışların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İnşallah seneye daha da kalabalık bir sportmen kümesiyle burada olacağız. Dünyanın en sıkıntı ikinci sporunu yapan atletlerimize dayanak veren hakemlerimize ayrıyeten teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen