Per. May 2nd, 2024


Türk basketboluna yeni atletler kazandırabilmek ismine Beylikdüzü Basketbol İhtisas Kulübü altyapı tertibi tarafından düzenlenen altyapı seçmeleri iki gün sürdü. Beylikdüzü Belediyesi iş birliğiyle Aydın Örs Spor Salonu’nda yapılan ve ağır ilgi gösterilen seçmelere farklı yaş guruplarından 250 sportmen katıldı. Seçmelerin akabinde başarılı olan sportmenler altyapı kadrolarıyla idmanlara katılmaya hak kazanacak.

Geçtiğimiz sene Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde gayretine devam eden ve ligin güçlü adaylarından olan Beylikdüzü Basketbol İhtisas Kulübü, farklı yaş kümeleri için oyuncu seçmeleri yaptı. Beylikdüzü Belediyesi’nin de katkılarıyla ilçedeki genç yeteneklerin bulunması ve Türk basketboluna kazandırılması için çalışan Beylikdüzü Basketbol İhtisas Kulübü, altyapı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek oyuncu seçmelerini bu dönem da sürdürdü. Aydın Örs Spor Salonu’nda düzenlenen ve ağır ilgi gösterilen seçmelere; 2006, 2007,2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 ve 2016 doğumlu 250 aday katıldı. İki gün süren oyuncu seçmelerinde fizikî ölçümlerinin yapılmasının akabinde basketbol alanında temel basketbol hareketlerinin yapıldığı idmanla seçmeler tamamlandı. Seçmelerin akabinde başarılı olan atletler altyapı kadrolarıyla idmanlara katılmaya hak kazanacak.

 

“Hepimizin ortak hedefi çocukların başarılı olmasını sağlamak”

Beylikdüzü Basketbol İhtisas A Grubu Başantrenörü ve Altyapı Genel Koordinatörü Köksal Kezik, seçmeler ve basketbol altyapısında geleceği hakkında bilgi vererek, “Beylikdüzü Belediyesi Gençlik Spor Hizmetleri müdürlüğünün de dayanağı ile birlikte alt yapı seçmeleri düzenliyoruz. Gayemiz burada çocukları küçük guruplardan alıp daha üstlere taşımak. Altyapı uzun bir süreç bu kapsamda gerek ailelerin gerek sportmenlerin biraz sabırlı olması gerekiyor. İlçemizde bu işi çok düzgün yapan kulüplerimiz var. Hepimizin ortak gayesi ise genç jenerasyonları üstlere taşıyarak başaralı olmalarını sağlamak istiyoruz. Burada en büyük iş ailelere düşüyor. Ailelerin çocukları ile birlikte idman salonunu görmesini ve bu sürecin bir modülünü olmasını istiyoruz. Umarım gelecekte buradan yetişecek başarılı atletler, ülkemizi ve kentimizi temsil eder. Öte yandan ilçemizde oynadığımız müsabakalarda, bizleri yalnız bırakmayan ve her vakit destekleyen taraftarlarımızı yeni dönemde da yapılacak maçlara bekliyoruz” biçiminde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen