Per. Eyl 19th, 2024

Nilüfer Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı ikinci oturumunda Nilüfer’de bayanlara ve dezavantajlı kümelere yönelik eğitim, istihdam, şiddet, iştirak, kentsel hizmetler ve sıhhat alanlarında eşitlikçi aksiyon siyasetlerini belirleyen Lokal Eşitlik Hareket Planı kabul edildi.

2021 yılı 8 Mart haftasında Avrupa Mahallî Ömürde Bayan Erkek Eşitliği Koşulu protokolüne imza koyarak, 2 yıl içerisinde Lokal Eşitlik Hareket Planı’nı hazırlamayı taahhüt den Nilüfer Belediyesi, Aksiyon Planı’nı kısa müddette hazırlayarak Meclis’ten geçirdi.

Ocak ayı Meclis toplantısı ikinci oturumunda yapılan görüşmede Nilüfer Belediyesi’nin 2022-2024 periyodunda bayanlara ve öbür dezavantajlı kümelere yönelik eşitlikçi aksiyon siyasetlerini belirleyen Lokal Eşitlik Hareket Planı onaylandı.

Hayatın her alanında cinsiyet ve fırsat eşitliğini sağlayacak lokal eşitlik siyasetlerinin oluşturulduğu, iştirakçi bir idare ve hizmet siyasetini hayata geçirmek üzere çalışma yapan Nilüfer Belediyesi, bu alandaki faaliyetlerini bundan bu türlü sistematik bir halde gerçekleştirecek. “Hayatı ve Kenti Eşitliyoruz” sloganıyla 2010 yılında kurulan Eşitlik Ünitesi tarafından hazırlanan 2022-2024 Yılı Lokal Eşitlik Aksiyon Planı, eğitim, sıhhat, istihdam, kentsel hizmetler, iştirak ve şiddet başlıkları altındaki faaliyetleri içeriyor.

Buna nazaran; bayanların ve kız çocuklarının eğitime iştirakinin arttırılması için Bayan ve Çocuk Akademileri’nin sayısını artıracak olan Nilüfer Belediyesi, klâsik cinsiyet rollerini dönüştürmeye yönelik eğitim programları yapacak, bayanlara ve kız çocuklarına yönelik kodlama ve marifet atölyeleri ile dijital okuryazarlık eğitimleri düzenleyecek. Belediye işçisine toplumsal cinsiyet eğitimleri verecek olan Nilüfer Belediyesi ayrıyeten, mahalle bayan derneklerine, Mahalle Komitelerine ve muhtarlara toplumsal farkındalık odaklı eğitimler düzenleyecek.

Öte yandan bayanların sosyo-ekonomik açıdan güçlendirilmesi hedefiyle mesleksel kurs ve atölyeler, girişimcilik ve e-ticaret eğitimleri organize edilecek. Bayanlara yönelik iş, meslek edinme alanlarında danışmanlık hizmetleri verilecek. Nilüfer Belediyesi’nin istihdam siyaseti cinsiyet eşitliği odağında uygulanacak. Bayanların işgücüne iştirakinde ortaya çıkacak pürüzlerin ortadan kaldırılması için çocuk bakım hizmetlerinin güzelleştirilmesi sağlanacak.

Kent merkezi ve kırsalda bayan sıhhatine yönelik eğitim çalışmaları yapacak olan Nilüfer Belediyesi, bayanların, çocukların ve engellilerin kentsel hizmetlerden eşit yarar sağlaması için de bir ekip düzenlemeler yapacak. Nilüfer’de ikamet eden ekonomik dayanağa gereksinimi olan bayanlara yönelik toplumsal dayanak çalışmaları yapılacak.

Yerel idarelerin işleyişi ve karar alma düzeneklerine bütün dezavantajlı kümelerin eşit iştirakinin sağlanmasını öngören Mahallî Eşitlik Aksiyon Planı kapsamında, cinsel yönelime dayalı şiddetin önlenmesi için de çalışmalar yapılacak. Mevcut Bayan Dayanışma Merkezi’nin ve Toplumsal Eşitlik Merkezi’nin kapasitesinin ve hizmet kalitesinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapacak olan Nilüfer Belediyesi, şiddete maruz kalan bayanların tüzel hakları konusunda dayanak alabilmeleri ve inançlı yaşama geçebilmeleri için de adımlar atacak. Bu maksatla Bayan sığınma meskeni açmayı da gayeleri ortasına koyan Nilüfer Belediyesi, bayana yönelik şiddetle uğraş konusunda çok istikametli farkındalık çalışmaları yürütecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen