Cts. May 4th, 2024

İçinizdeki öncü ruhu canlandırmaya hazır mısınız?

Longines Spirit koleksiyonu, markanın hava, deniz ve karayı fetheden en büyük kaşiflere eşlik eden hassas cihazlar üretme geleneğini sürdürüyor. Longines’in bu teknolojideki öncü rolünün kanıtı olarak, Spirit koleksiyonu flyback fonksiyonlu bir kronograf saatiyle genişletildi. Yeni Longines Spirit Flyback, markaya ilk günlerinden beri yön veren öncü ruhun bir örneği olmakla beraber geçmişteki ve günümüzdeki maceracılar için de bir övgü niteliğinde.

Flyback fonksiyonlu ilk modellerini 1925 yılında çıkaran Longines, 12 Haziran 1935 tarihinde bu modeller için bir başvurduğu patent, 16 Haziran 1936’da tescil edilince dünyada bir ilke imza atılmış oldu. Flyback, farklı uçuş aşamalarının zamanlaması konusunda pilotlara yardımcı olarak bu işlemin pratik ve hızlı bir şekilde art arda yapılmasını sağladı; böylece navigasyonu kolaylaştırmış oldu.


Birçok efsanevi öncü, imkansızı gerçeğe dönüştürmek için Longines’e güvendi. Markanın uzmanlığından yararlananların başında ise Richard Byrd geliyor. Longines cihazlarını kullanan Byrd, Güney Kutbu’nu uçakla geçen ilk insan olarak kum saatli markanın kurulduğu günden beri taşıdığı öncü ruhu temsil etmiştir.

Bu olağanüstü mirasla canlanan Longines Spirit Flyback en son teknolojiyle donatıldı. Bu saatin ardında manyetizmaya dayanıklı ve silikon denge yaylı yepyeni ve özel bir Longines kalibresi bulunuyor. Son derece hassas ve 68 saatlik güç rezervine sahip bu mekanizma, COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres – İsviçre Resmi Kronometre Test Enstitüsü) sertifikalı bir kronometredir. Saatin şeffaf kasa arkası ise kalibrenin tüm ayrıntılarını ortaya koyuyor. Bu ince ayrıntıların arasında, Longines Spirit koleksiyonunu ve Longines Flyback adını temsil eden bir kürenin işlendiği kişiselleştirilmiş ağırlık da göze çarpıyor. Sembol haline gelen bu koleksiyonda, bu detaylar bir ilk niteliğinde.


Yeni model aynı zamanda incelikli estetiği ve özellikle saten, mat, cilalı ve oymalı ayrıntılardan oluşan titiz kaplamalarıyla da öne çıkıyor. Işıldayan saat imleriyle dikkat çeken renkli, seramik bir parçayla geliştirilmiş çift yönlü bir bezel taşıyor. Longines Spirit Flyback siyah ve mavi gün ışığı renk seçenekleriyle sunuluyor. Super-LumiNova ile kaplanmış bronz gölgeli ibreleri ve rakamlarıysa saatin her koşulda okunabilmesini sağlıyor. Modelin 42 mm’lik çelik kasası değiştirilebilir paslanmaz çelik bilezik, kahverengi deri kayış veya mavi kumaş kayışla tamamlanıyor. Bu kayışların tümü; maksimum konfor ve mükemmel uyum için yeni geliştirilen mikro ayar sistemine sahip katlanır tokayla birlikte geliyor. Ayrıca bej Nato kayış seçeneği de bulunuyor.


Flyback fonksiyonu
Flyback, özellikle süre ve hız açısından yararlı olan ilave bir kronograf fonksiyonudur. Düğmeye bir kez basarak kronografın saniye ibresi anında sıfırlanır ve zaman tutmaya tekrar sıfırdan başlar. Zaman tutma fonksiyonunu yeniden başlatmadan önce durdurma ve sıfırlama işlevlerinin etkinleştirilmesini gerektiren geleneksel kronografların aksine, düğmeye tek basışla üç işlemi (durdurma, sıfırlama ve yeniden başlatma) etkinleştirir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen