Paz. May 19th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılında gençlere armağan ettiği Özdere Gençlik ve Spor Yerleşkesi sahip olduğu özellikleriyle büyük beğeni topladı. Tabiat ve denizin iç içe olduğu alanda hizmet veren tesiste gençler, hem spor salonlarına hem de aktivite ve kamp alanlarına hayran kaldı. Alanlarda birinci maçlarına çıkan atlet ve antrenörler ise “Avrupa standartlarında bir tesis” yorumunda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’in Özdere Mahallesi’nde deniz kenarında 40 dönümlük alanda kurduğu Özdere 100. Yıl Gençlik ve Spor Yerleşkesi konuklarını hayran bıraktı. Tesis atletler ve antrenörlerden tam not aldı. Yerleşkeyi çok beğendiğini söyleyen lisanslı voleybolcu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu Derin Erengül, “Çok hoş bir tesis olmuş. Birinci maçımızı yaptık. Saha ve imkanları biz atletler açısından çok verimli. İzmir’de bu spor yerleşkesi büyük bir lüks. Liderimiz Tunç Soyer’e atletlere verdiği dayanaktan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Avrupa standartlarında bir tesis

Çiğli’deki amatör spor kulüplerinden karma bir grupla turnuvaya geldiklerini tabir eden Egekent Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Mesut Bekdaş, “Mükemmel bir tesis olmuş. Voleybol ve basketbol alanının yanı sıra plaj ve kalacak yerin olması çok hoş. Büsbütün Avrupa standartlarında bir yer olmuş. Türkiye’de bu türlü bir tesis çok azdır. Kent dışından birçok ekip burayı tercih edecek ve turnuvalar düzenleyecek ben eminim. Tunç Başkan’ımıza buna ön ayak olduğu için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

İzmir olarak çok şanlıyız

Harmandalı Spor Kulübü antrenörlerinden Çayan Çapakçur da “İnanılmaz hoş bir tesis oldu. Yalnızca İzmir’in değil Türkiye’nin bu türlü tesislere gereksinimi vardı. İzmir olarak biz çok şanslıyız. Yalnızca bir branşta değil birçok branşta hizmet vermesi çocukları spora teşvik etmek açısından çok kıymetli. Saha, taban, konaklama imkanları çok hoş. Bu şekil tesisler daha da yaygınlaştırılmalı. Zira amatör spor kulüpleri olarak biz bu imkanlara sahip değiliz” biçiminde konuştu.

Denize kıyısında kamp merkesi

Rota Koleji Voleybol Antrenörü Berkant Çakır ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi bize aslında tesis manasında daima takviye oluyordu. Bu türlü bir tesisi de hayata geçirmesi biz atletler açısından çok pahalı. Hem denize yakın hem kamp merkezi var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” tabirlerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen