Sal. May 7th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Cemil Meriç Manisiz Hayat Merkezinde eğitim gören öğrenciler alanında uzman eğitmenler eşliğinde izcilik eğitimleri alıyor. İzcilikte bir gün sloganıyla gerçekleşen kulüp 120 yavru izciyle gerçekleşiyor.

İZCİLİKTE BİR GÜN

İzciliğin kendi kendine yetebilme, doğayı tanıma üzere bireyin karakter ve fizikî gelişimini destekleyen birçok yararı bulunduğunun altını çizen yetkililer; ‘Özel ihtiyaçlı çocuklarımız izcilik faaliyetlerini gerçekleştirirken daha çok gözlemliyor, sorun çözme ve sağlıklı bağlantı kurma yeteneklerini geliştiriyorlar. Daha çok şey deneyimleyip,  orijinal kazanımlarla elde ediyorlar’ diyor. Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Dairesi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve ‘İzcilikte Bir Gün’ sloganıyla gerçekleştirilen faaliyetlerde teorik eğitim de veriliyor. Program içerisinde temsili ateş yakma, çeşitli izci oyunları, izci fuları bağlama, izci selamı üzere faaliyetlerle doyasıya eğlenceli gün gerçekleştiriliyor.

ZİHİNSEL VE RUHSAL AÇIDAN GELİŞİM

İzcilik faaliyetlerinin hedefi, özel ihtiyaçlı bireylerin zihinsel ve ruhsal açıdan gelişimlerini desteklemek. Yetkililer; Büyükşehir Belediyesine bağlı Cemil Meriç Manisiz Hayat Merkezinde mutfak sanatları atölyesi başta olmak üzere, el sanatları, vücut eğitimi, bağımsız ömür, müzik, halk oyunları, darama, akademik atölyeler, pahalar eğitimi, seracılık vb. üzere atölyelerin yer aldığını belirtiyor. Faaliyetler hakkında 262 335 32 49 nolu telefondan ayrıntılı bilgi alınabilmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen