Cum. May 3rd, 2024

Quentin Tarantino, son kez geri dönüyor! Son otuz yılın en unutulmaz filmlerinden bazılarının, Pulp Fiction ve Once Upon a Time in Hollywood’un arkasındaki yapımcı, kaynakların son olarak ilan edildiğini söylediği filmiyle geliyor.

“The Movie Critic” adında olduğu söylenen yapımı, Tarantino yazıyor ve bu sonbaharda yönetmeye hazırlanıyor. Detaylar bir çantada saklanıyor, ancak kaynaklar hikayenin 1970’lerin sonlarında Los Angeles’ta geçtiğini ve merkezinde bir kadın başrol olduğunu söylüyor.

Hikaye, tüm zamanların en etkili film eleştirmenlerinden biri olan Pauline Kael’e odaklanıyor olabilir. 2001 yılında hayatını kaybeden Kael, sadece bir eleştirmen değil, aynı zamanda bir deneme yazarı ve romancıydı. Film yapımcılarının yanı sıra kurgucularla yaptığı hırçın kavgalarıyla da tanınıyordu. 1970’lerin sonunda Kael, aktör Warren Beatty’nin emriyle kabul ettiği bir pozisyon olan Paramount için danışman olarak çok kısa bir görev süresine sahipti. Paramount işinin zamanlaması, senaryonun geçtiği yerle örtüşüyor gibi görünüyor; ve film yapımcısının Kael’e derin bir saygı duyduğu biliniyor, bu da onun filmin konusu olma ihtimalini artırıyor.

Projede stüdyo ev bulunmuyor; kaynaklara göre bu hafta gibi erken bir tarihte stüdyolara veya alıcılara gidebilir. Öncülerden biri, Tarantino’nun usta Tom Rothman ile sıkı bir ilişkisi olduğu Sony olabilir. Sony, yapımcının 1960’ların film yapımcılığını konu alan 2019 yapımı Once Upon a Time in Hollywood’u dağıttı ve ayrıca ona, telif hakkının zaman içinde kendisine geri döndüğü benzersiz bir anlaşma verdi. Hollywood ayrıca 10 adaylık elde ettikten sonra iki Oscar kazandı ve dünya çapında 377 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

Tarantino, yirmi yıldır her biri iki kez Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt ile çalışarak en gıpta ile bakılan aktörleri çekme becerisine sahip. Christoph Waltz’ı iki Oscar kazanması için yönetti. Samuel L. Jackson, sık sık işbirlikçidir. Bu gerçekten onun son filmiyse, roller için sıraya girmek için her şeyi bırakan oyuncu sıkıntısı çekmeyecektir.

Film yapımcısı, 10 film yönetmek ya da 60 yaşına geldiğinde emekli olmak istediğini söyleyerek, sınırlı sayıda filmi olduğunu uzun süredir savunuyor. Yazar-yönetmen dokuz film çekti (iki Kill Bill filmini bir olarak sayarsanız) ve bu ayın sonunda 60 yaşına giriyor.

Ayrıca, yönetmenlerin yaşlandıkça iletişimden koptukları bir felsefeyi benimsemiştir. 2012 yılında Playboy’a “Belli bir noktada durmak istiyorum. Yöneticiler yaşlandıkça daha iyi olmazlar. Genellikle filmografilerindeki en kötü filmler sondaki son dört filmdir. Ben tamamen filmografimle ilgiliyim. Filmografimde insanların ‘Aman Tanrım, hala 20 yıl önce olduğunu düşünüyor’ diye düşünmesini sağlayan o kötü, modası geçmiş komediyi istemiyorum” dedi.

Tarantino, Hollywood’un en ünlü yazarlarından biridir. Film tarihine ve Spagetti Western, Blaxploitation ve Chopsocky gibi endüstrinin kenarlarında faaliyet gösterme eğiliminde olan kullanılıp atılan türlere takıntılı. Ancak bu türlere modern ve yüksek yaklaşımı, ona en iyi senaryo dalında iki Oscar ödülü (Ucuz Roman ve Django Unchained için), üç en iyi yönetmenlik adaylığı ve bir en iyi film adaylığı kazandırdı.

Film yapımcılığından emekli olmayı planlasa da, diğer yaratıcı mecralara ilgi duyduğunu ifade etti ve röportajlarında sınırlı dizileri veya oyunları yönetebileceğini belirtti. 2021’de Once Upon a Time in Hollywood’un roman uyarlaması olan ilk romanı yayınlandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen