Cts. May 4th, 2024


Türkiye’nin sevilen çizgi sineması Rafadan Tayfa yeni sinemasıyla hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Serinin dördüncü sinemasında geçmişin ve geleceğin tam ortasında “dev” bir maceraya atılan kahramanlarımız, “Yüzyılın İcadı” olan dev robot Hayrimatör’ü kurtarmak için bir ortaya gelecektir. 

“Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör”, 29 Aralık’ta vizyonda olacak.

Animasyon kolunda sayısız rekora sahip olan İSF Studios’un Rafadan Tayfa serisinin son filmi “Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör”29 Aralık 2023’te beyazperdede seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. 

İlk üç sinemasıyla milyonlara ulaşan serinin heyecanla beklenen dördüncü sinemasında Rafadan Tayfa bu defa, Casus ve adamları tarafından denetimden çıkarılmış olan Hayrimatör’ü kurtarmak için bir ortaya gelir.

Uzaya çıkan en genç insan olan Hayri, hayli meşhur olmuş; üstün zekâlı öğrencilerin alındığı bir bilim teknik okuluna kabul edilmiştir. Artık mahallede çok az vakit geçiriyor, vaktinin birçoklarını kendi tabiri ile “Yüzyılın İcadı” olan dev robot Hayrimatör’e harcıyordur.

Hayri, bir mühendislik olağanüstüsü olarak tasarladığı halde Hayrimatör’ü çalıştıracak güç kaynağını bir türlü elde edememiştir. Uzaylı kahramanımız Zobi’nin takviyesiyle Hayrimatör’ü çalıştırmayı başarır; lakin berbatlar icadın peşine düşer. İcadın berbatların ele geçirmesi halinde, tüm dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacaktır. Hayri, Kâmil, Akın, Sevim, Hale ve Mert’i bu defa hiç olmadığı kadar kuvvetli bir misyon beklemektedir.

Filmin direktörlüğünü serinin öteki üç sinemasını de yönetmiş olan İsmail Fidan yapıyor.   Fidan tıpkı vakitte sinemanın müziklerinin de imalcisi.  Senaryosunu ise Dilek Yurtseven kaleme alıyor.

İlk sineması “Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası” 2 milyon, “Rafadan Tayfa: Göbeklitepe” 3,5 milyon ve üçüncü sineması “Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa” ile 2 milyon 850 bin seyirciye ulaşan seri, Galaktik Tayfa ile tıpkı vakitte tüm kategorilerde 2023’ün en çok izlenen sinema sineması olmuştu.

Dağıtımını TME Films’in üstlendiği “Rafadan Tayfa: Hayrimatör”, 29 Aralık’ta sinemalarda olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen