Çar. May 15th, 2024


Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “1984” isimli oyun, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından “Yılın Oyunu” seçildi.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından verilen 30. Tiyatro Mükafatları açıklandı. Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun 2022 yılında sahneye koyduğu ve büyük ilgiyle izlenen “1984” isimli oyun “Yılın Oyunu Ödülü”ne bedel bulundu. George Orwell’ın meşhur romanı “1984”ün çağdaş uyarlaması olan ve NKT Genel Sanat Direktörü Murat Daltaban’ın yönettiği oyun, dönem boyunca Bursa’da ve çıktığı turnelerde büyük övgüyle karşılanmıştı.

Erdoğan Mitrani, Tijen Savaşkan, Zerrin Yanıkkaya, Hasibe Kalkan, Tuba Aksu Şener, Handan Salta, Bahar Çuhadar, Gülin Dede Tekin, Mehmet Konuk ve Hareket Ejder’den oluşan heyetin yaptığı kıymetlendirme sonucu, “1984” “Yılın Oyunu Ödülü”ne bedel bulundu.

Bu yıl “Onur Ödülü”nü Ayla Algan’a veren Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, yılın direktörü olarak Gülhan Kadim’i, yılın oyuncuları olarak da  Elif Ongan Tekçe ve Uğur Kanbay’ı seçti.  30. TEB Tiyatro Mükafatları, 9 Ekim 2023 tarihinde, Alan Kadıköy’de düzenlenecek merasimle sahiplerine verilecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen