Pts. May 6th, 2024

Yükseköğretim Konseyi (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversite” mükafatları kapsamında 3 nişan ve 9 bayrak mükafatı alan Ege Üniversitesi, bayrak ve sertifikalarına kavuştu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mavi, yeşil ve turuncu bayrak, Fen Fakültesi mavi bayrak, Mühendislik Fakültesi yeşil bayrak, Sıhhat Bilimleri Fakültesi yeşil ve turuncu bayrak, Biyomühendislik Kısmı turuncu bayrak, Sıhhat, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ise turuncu bayrak almaya hak kazanırken Ege Üniversitesi İrtibat Fakültesi Gazetecilik, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği kısımları nişan aldı.

Engelsiz Ege Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, nişan ve bayrak mükafatlarını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a takdim etti. Rektör Prof. Dr. Budak, “Yükseköğretim Heyeti tarafından düzenlenen Manisiz Üniversite Bayrak ödüllerinde Üniversitemiz 3 nişan ve 9 bayrak aldı.  Daha evvel YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar’ın iştirakiyle Ankara’da düzenlenen merasimle ödülümüzü Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden almıştık. Artık de bayraklarımız ve sertifikalarımız üniversitemize ulaştı. Manisiz Ege Koordinatörümüz Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, YÖK Başkanlığı tarafından gönderilen Manisiz Üniversite Bayrak ve Nişan ödüllerimizi takdim etti. Manisiz Üniversite Manisiz yerleşke anlayışı ile çalışmalarımızı sürat kesemden sürdürüyoruz. Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak tüm birimlerimizle toplum faydasına gerçekleştirilen projeleri uygulamaya ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Engelsiz bir üniversite ekosistemi oluşturduklarını söz eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizde tüm birimlerimizle, engelli bireylerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile toplumsal, kültürel ve sportif faaliyetlere iştirakini önceleyen manisiz bir üniversite ekosistemi oluşturduk. Sürdürülebilir, erişilebilir manisiz bir yerleşkemiz var. Engelli bireylerin gereksinimlerine ve isteklerine hayli değer veriyoruz. Aldığımız bu mükafatlar de emeklerimizin birer nişanesidir. Bu yolda büyük bir özveriyle emek harcayan öğrencilerimiz ile akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YÖK tarafından, her yıl yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin yerlere, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve yeterli uygulamaları yaygınlaştırmak hedefiyle “Engelsiz Üniversite Ödülleri” düzenleniyor. YÖK Manisiz Üniversite Ödüllerinde bu yıl,  56 üniversite toplam 295 bayrak almaya hak kazandı. Bu bayraklardan 152’si yerde erişilebilirliğe verilen turuncu bayrak, 92’si eğitimde erişilebilirliğe verilen yeşil bayrak ve 51’i de sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirliğe verilen mavi bayrak oldu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mavi, yeşil ve turuncu bayrak, Fen Fakültesi mavi bayrak, Mühendislik Fakültesi yeşil bayrak, Sıhhat Bilimleri Fakültesi yeşil ve turuncu bayrak, Biyomühendislik Kısmı turuncu bayrak, Sıhhat, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ise turuncu bayrak almaya hak kazandı. Ödül merasimi kapsamında dört üniversiteden 14 programa “Engelsiz Program Nişanı” verilirken Ege Üniversitesi İrtibat Fakültesi Gazetecilik, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği kısımları, bu nişanların üçüne sahip oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen