Paz. May 5th, 2024


Rusya Devlet Nükleer Güç Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev ile Türkiye Cumhuriyeti Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) alanında bir ortaya geldi. Bayraktar ve beraberindekiler Akkuyu NGS şantiyesinde AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva başkanlığındaki proje yöneticileri tarafından karşılandı.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, Likhachev ve Bayraktar’ın da katıldığı çalışma toplantısında nükleer santral inşaatının ilerleyişi hakkında bilgi verdi. Rosatom Genel Müdürü Likhachev, Bakan Bayraktar ile görüşmesinin akabinde Akkuyu NGS alanında inşaat ve montaj işleri yapan müteahhitlerin temsilcileriyle de buluştu. Türk ve Rus yetkililer alanda incelemelerde de bulundu. 

Türkiye’nin birinci nükleer güç santralinin inşaatının ilerleyişini pahalandıran Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, inşaat çalışmalarının yoğunluğuna dikkati çekerek şunları söyledi: “Rus ve Türk gruplarının başarılı iş birliği sayesinde proje, dört güç ünitesinde de takvime uygun olarak devam ediyor. Bu yıl genel inşaat çalışmalarını bitiriyoruz ve birinci ünitede başlangıç kademesine geçmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl fizikî başlangıç evresine geçeceğimizi ve birinci elektrik üretiminin başlamasını umuyoruz. Rosatom her vakit taahhütlerini gerçekleştirmekte ve Rus ve Türk başkanları tarafından belirlenen misyonları eksiksiz olarak yerine getirmektedir.” 

Likhachev, Türkiye’deki birinci nükleer santral projesinin hayata geçirilmesinin iki ülke için büyük ehemmiyet taşıdığını belirterek, şöyle devam etti: “Sadece Türkiye için yeni olan güç dalının gelişimine değil, birebir vakitte bölgenin altyapısına da değerli bir katkıda bulunuyoruz. Bölgede yeni konutlar, çağdaş otoyollar inşa ediliyor. Eğitim, tarım, otelcilik ve öteki birçok alan geliştiriliyor. Tüm bu tesirler bölge sakinleri tarafından halihazırda hissediliyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen