Pts. May 6th, 2024


Saray Belediyesi’nin Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUP) çalışmaları devam ediyor. 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Saray Belediyesi, 23 Eylül Cumartesi günü saat 14.30’da Hasan Ergen Parkı’ndan başlayarak Edirköy Korusu’nda sona erecek bisiklet çeşidi ve yürüyüş düzenlenecek.

FARKINDALIK İÇİN OTOMOBİLSİZ GÜN

Avrupa Komisyonu’nun bir teşebbüsü olan Avrupa Hareketlilik Haftası, 2002 yılından bu yana tertipli olarak her yıl 16-22 Eylül tarihleri ortasında Avrupa kıtasındaki lokal idareler ve paydaş kuruluşlarca kutlanıyor. Hafta boyunca, karbon emisyonunun azaltılması ve hava kalitesinin artırılması hedefiyle etraf dostu ulaşım tekniklerinden bisiklet sürmek ve yürüyüş yapmak teşvik ediliyor. Aktifliğin ana yürütücüleri olan mahallî idareler, kent merkezlerinde motorlu taşıt trafiğinin kısıtlanması, sürdürülebilir hareketlilik tiplerinin teşviki ve mevcut sistemlerin çevresel tesirlerine ait farkındalık oluşturulması gayesiyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

SARAY BELEDİYESİ’NDEN OTOMOBİLSİZ GÜN AKTİFLİĞİNE DAVET

Konuyla ilgili Saray Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Avrupa Hareketlilik Haftası aktifliklerine Saray Belediyesi olarak biz de katılıyoruz. 23 Eylül 2023 Cumartesi günü, 14.30-17.00 saatleri aralığında düzenleyeceğimiz ‘Arabasız Gün’ etkinliğinde bisikletlerimizle ve yürüyerek Hasan Ergen Parkı’ndan Edirköy Korusu’na hareket ediyoruz” tabirlerine yer verildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen