Per. May 2nd, 2024


Keçiören Sanat Galerisi’nde, Selçuklu devrine ilişkin sanat kollarından esinlenilerek ortaya çıkarılan eserler “Kubadâbat” isimli stantla ziyarete açıldı. Standın açılışı Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, AK Parti Keçiören İlçe Lideri Zafer Çoktan, yapıtları icra eden sanatkarlar ve sanatseverlerin iştirakiyle yapıldı.

 

“ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Açılışta iştirakçilere hitaben konuşan Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok, “Sanat ve kültür milletlerin derinliğini ve büyüklüğünü gösterir. Güçlü, derin bir tarihe, kültüre ve sanata sahibiz. Büyük bir coğrafyada karar sürmüş olmamız da bu zenginliği artırmıştır. Artık Selçuklu devri çalışmalarını standımızda görüyoruz. Selçuklu öncesi de kadim bir sanat tarihimiz var. Özbekistan Semerkant’ta, Buhara’da bu yapıtların dimdik ayakta durduğunu görüyoruz. Ecdadımız her alanda dünyaya medeniyet bıraktı. Bize bırakılan yapıtların üzerine ne yazık ki bu yüzyılda bizler pek bir şey ek edemedik. Tarihimize baktığımızda devlet adamlarımız birebir vakitte birer sanatçıydı. Birikimleri had safhadaydı. Aksakallar vardı. Hükümdarın, hakanın üstündeydi. Bu tıpkı vakitte bilim ve sanatta da istişare heyetiydi. Hal bu türlü olunca harika eserler ortaya çıkmıştır. İnşallah Cumhuriyet Kulemizi bitiriyoruz. İçinde memleketler arası ölçekte bir stant salonu ve sanat galerisi olacak. Yapıtlarımızı burada da sergileyeceğiz. ‘Eseri olmayanın yerinde yeller eser.’ Sınır, tezhip ve minyatür emek ve dikkat gerektiren sanatlardır. Emeği geçen tüm sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum.” tabirlerini kullandı.

 

“2024’TE ANKARA BÜYÜKŞEHİRDE SANATKARA DAYANAK VERECEK BİR LİDERLE DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da Türklerin kadim bir sanat tarihine sahip olduğunu lisana getirerek, “Yine Liderimizin önderliğinde değerli bir açılışta bulunmaktan memnunluk duyuyorum. Bu yerde sanatkarlarımızın önünü açan birçok açılışa şahitlik ettik. Coğrafya, tarih ve kültürlerin kıymetli kesişim noktası sanattır. Bugün Selçuklu İmparatorluğu’na has, gelenekten geleceğe eserler bırakan sanatkarlarımızın çalışmalarını görüyoruz. Selçuklu’nun yapıtlarını günümüze taşımak değerli. Siz sanatkarlarımızın emekleriyle yetişecek yeni sanatkarlar ve mahallî idarelerin buna takviye vermesi hayli değerli. Ankara 4 buçuk yılda nasıl ki hizmetten yoksun kaldıysa, sanatkarlarımız da dayanaktan yoksun kaldı. İnşallah 2024’te Ankara Büyükşehirde sanatkara dayanak olabilecek, sanatı icra edenlerin önünü açabilecek bir liderimizle yola devam edip, Ankara’mızda bu cins aktiflikleri daha çok görebileceğiz. Bu çeşit aktifliklerin devamını diliyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının akabinde eser sahibi sanatkarlara çiçek takdiminde bulunularak salondaki eserler incelendi. ​

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen