Paz. May 5th, 2024


Şile Belediyesi, 16 Eylül Dünya Paklık Günü’nde doğayı pak tutma kararlığını ve sorumluluğunu bir sefer daha göstererek, Ağva Kilimli Mesire Alanı’nda manalı bir etraf paklığı aktifliğine daha imza attı. Şile Belediyesi’nin liderliğinde gerçekleşen etraf paklığı aktifliği etraf gönüllülerini bir ortaya getirdi.

Çevre Gönüllüleri İş Başında

Şile Belediye Lideri İlhan Ocaklı’nın liderliğinde gerçekleştirilen aktiflikte Ağva Kilimli Mesire Alanı, paklık kahramanlarına konut sahipliği yaptı. İlçenin dört bir yanından gelen etraf gönüllülerine, bölgeyi ziyarete gelen konukların yanı sıra öğrenciler ve Şileler de katıldı. Vatandaşlar, ellerine giydikleri eldivenler ile, mesire alanındaki çöpleri topladı. Aktiflikte Şile’nin Manav aksanıyla söylenen “Atma Çocim” slogana dönüşerek, manalı bir iletiye imza atıldı. Şile’nin karakteristik aksanıyla vurgulanan bu davet, geleceğe pak ve sağlıklı bir etraf bırakma kelamı olarak hafızalara kazındı.

Atma Çoçim!

Şile Belediye Lideri İlhan Ocaklı, aktiflikte iştirakçilere seslenerek, “Çocuklarımıza pak bir dünya bırakma sorumluluğunu daima birlikte taşıyoruz. Bugün burada toplanarak bu sorumluluğumuzu bir kere daha gösterdik. Gelecek kuşaklara yeşil bir miras bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Lider Ocaklı ayrıyeten, “Doğayı korumak bizim yalnızca vazifemiz değil, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bir borçtur. ‘Atma Çocim’ bu etkinliğimizin en manalı iletisi oldu. Ninelerimizin söylediği bu bildiri ile daima birlikte çalışarak etrafımızı ve dünyamızı pak tutma kelamı veriyoruz. Atma Çocim” daveti, yalnızca Şile’de değil, tüm Türkiye’de yankılanmalı ve etrafa olan duyarlılığımızı artırmalı. Şile olarak etrafa olan bağlılığımızı bugün bir defa daha gösteriyoruz ve bu gayret sürecek” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen