Cum. May 3rd, 2024

Amerikalı şarkıcı, dansçı, oyuncu, yazar, moda ikonu… 83 yaşında hayatını kaybeden Tina Turner’ın son günlerini nasıl geçirdiği ortaya çıktı.

Tina Turner son günlerini İsviçre’de ‘evim’ dediği göl kenarındaki pitoresk bir bölgede (Küsnacht) geçirdi. Daily Mail’in haberine göre, müziğin efsaneleşen ismi Zürih yakınlarındaki Küsnacht’ta sokaklarda dolaşarak tasarım kıyafetler ve gurme yiyecekler satın alıyordu. Boş zamanlarında bir parkta oturup Zurichsee Gölü’nden karla kaplı dağları izliyordu… Turner, kendi kullandığı Porsche Cayenne’iyle dar sokaklarda dolaşmayı seviyordu.

MÜTEVAZI, ARKADAŞ CANLISI, KİBAR

İsviçre’deki komşuları Turner’ı “mütevazı, arkadaş canlısı ve kibar biri” olarak anıyor. Bölgede kasaplık yapan Benny Lang mailonline’a, “Tina Turner bazen alışveriş yapmak için şehre gelirdi. Bir yardımcısı vardı ama eşi Erwin’le birlikte alışverişe gitmeyi severdi” diyor.

1995 YILINDA TAŞINMIŞLARDI

Tina Turner, Alman eşi Erwin Bach’ın Zürih yakınlarındaki EMI Music’in İsviçre ofisin işe başlaması üzerine 1995 yılında Küsnacht’a taşındı. Çift 2013 yılında evlendi.

Aynı yıl Tina Turner İsviçre vatandaşlığına geçti. İsviçre vatandaşlığına geçebilmek için Almanca’yı öğrenen Turner, geniş şatosuna birkaç dakikalık yürüme mesafesindeki Horn halk parkında yoga dersleri almaya başladı. Bir komşusu “Burada yaşamaya ilk başladığında yogaya başladı. Parkta düzenlenen derslere katılırdı” diyor.

PARKA GİTMEYİ ÇOK SEVERDİ

Turner’ın bir diğer komşusu ise şunları anlatıyor:”Parka gitmeyi ve su kenarında oturmayı severdi. Orası çok huzurlu bir yer. Çok arkadaş canlısıydı.”.

AYAKKABILAR İLGİ ALANINDAYDI

Turner ayrıca Laredo tasarım kıyafet mağazasına da sık sık uğrarmış. Mağaza çalışanı Arzu Oezoguz şunları Daily Mail’e şunları söylüyor: ‘Bayan Turner mağazaya gelirdi. Çok mütevazı biriydi. Eşi Erwin ile birlikte gelirdi. Kibirli biri değildi. Ayakkabıları severdi. Burada İtalyan tasarımcılar tarafından yapılmış çok güzel ayakkabılarımız var. Ayrıca kıyafet de satıyoruz. Bayan Turner bunları satın almayı severdi. Eşi Erwin için de kaşmir kazaklar alırdı”.

EŞİYLE YÜRÜMEKTEN HOŞLANIYORLARDI

Köyde yaşayan Carmen ise şunları anlatıyor: “Tina Turner’ı eşiyle birlikte sokakta yürürken görürdüm. Birlikte çok rahat ve mutlu görünüyorlardı”.

KUSNACHT HAKKINDA: “BURADA HUZUR İÇİNDE YAŞIYORLAR”

İsviçre’nin finans başkenti Zürih yakınlarındki Küsnacht, çok sayıda varlıklı isme ev sahipliği yapıyor. Bu eski bölgeye damgasını vuran birinci sınıf mağaza ve restoranlarda İngilizce yaygın olarak konuşuluyor. Bölge sakinlerinden biri şunları söylüyor: “Zengin insanlar burada hayatlarını huzur içinde yaşıyor. Onları rahat bırakıyoruz ve olmak istedikleri kişi olmalarına izin veriyoruz.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen