Cts. May 18th, 2024


Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 9’uncusunu düzenlediği Önder Tırmanma Yarışı nefes kesen gayretin akabinde sona erdi. Yarışa katılanlar, kuvvetli parkurlarda tepeyi görebilmek için kıyasıya çaba etti.

Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğiyle bu yıl 9’uncusunu düzenlediği Önder Tırmanma Yarışı, geniş iştirakle gerçekleşti. Birebir vakitte 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası içinde gerçekleştirilen yarışta, kentsel hareketliliğe de dikkat çekildi. Görükle Spor Parkı’nda bulunan tırmanma duvarında gerçekleşen yarışa Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden 90’a yakın atlet katıldı. Bayan ve erkek kategorisinde 8 yaşından 40 yaşına kadar sportmenlerin katıldığı yarış, nefes kesti. Türkiye Dağcılık Federasyonu takviminde yer alan ve sportmenlerin hanesine puan kazandıran yarış, iki gün sürdü. Birinci gün sıralama cinslerinin yapıldığı yarışın ikinci gününde final heyecanı yaşandı. Sıralama tipleri sonrası finale kalan 8 bayan ve 8 erkek atlet, rota yapıcıların yarış öncesi düzenlediği şiddetli parkuru 6 dakika içinde tamamlayıp, 18 metre yüksekliğindeki duvarda tepeyi görebilmek için kıyasıya çaba etti. Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet de, müsabakanın ödül merasimine katılarak, dereceye girenlere kupa ve madalyalarını verdi. Zorluk düzeyi yüksek olan yarış, izleyenlere de heyecan dolu anlar yaşattı. Önder Tırmanma Yarışı’nda tepeyi gören tek isim, bayanlar kategorisinde yarışan Ömür Özcan oldu. 3 dakika 46 saniyede tepeyi gören Ömür Özcan, bayanlar kategorisinin birincisi oldu. Berra Zeynep Dodurka’nın ikinci olduğu kategoride, Ayşe Narmanlı Gür üçüncü, Selin Mankan da dördüncü olmaya hak kazandı. Zorluk düzeyinin üst seviye olduğu erkekler kategorisinde, tepeyi gören sportmen olmadı. Erkekler kategorisinde rakiplerinden daha yükseğe tırmanan Emre Doğan, birincilik kürsüsüne çıktı. Kaan Altınay’ın ikinci olduğu yarışta, Ömer Enes Bayram üçüncü, Uğur İlerigelen de dördüncü oldu. Yarışta dereceye girenlere mükafatlarını, Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, Nilüfer Belediye Lider Yardımcısı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Serkan Çalışkan ile Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hülya Akgül verdi.

Yarışmaya iştirakin her geçen yıl daha da arttığını belirten Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, dereceye katılanları başarılarından ötürü kutladı. Lider Fazilet, yarışa katılan atletlere da teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen