Çar. May 8th, 2024


Alper Taşdelen: 9,5 yıl evvel 2014 yılında 40 yaşında bir belediye lideri olarak misyona başladığımda Çankaya’da eksik olan ne varsa bir bir gidereceğimin kelamını vermiştim. Bu müddet zarfında Çankaya’nın eksiklerini tamamlamaya devam ediyoruz.

 Çankaya Belediyesi, Çayyolu bölgesinde inşa ettiği Türkan Saylan Nikah Salonu’nu hizmete açtı.  

 Çankayalılar sevilen sanatçı Erol Evgin’in verdiği konserle keyifli anlar yaşadı.

 

Çankaya Belediyesi, nikah salonlarına bir yenisini daha ekledi. Konutkent Mahallesi’nde 170 konuk kapasiteli nikah salonunu hizmete açtı. Yeni açılan nikah salonuna tıp hekimi, akademisyen, muharrir, eğitimci ve Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği’nin eski Genel Lideri Türkan Saylan’ın ismi verildi. Türkan Saylan Nikah Salonu ile birlikte Çankaya Belediyesi’nin toplam nikah salonu kapasitesi 920’ye çıkmış oldu. Türkan Saylan Nikah Salonu’nda müracaat dahil tüm nikah süreçlerinin yapılabilecek.

HALKA HİZMET İÇİN GÖREVDEYİZ
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yaptığı açılış konuşmasında “Çankaya’da bir hizmetimizin daha kurdelesini daima bir arada keseceğiz. İçinde bulunduğumuz Prof. Dr. Mehmet Haberal Parkı’nın içinde Türkan Saylan hocamızın ismini verdiğimiz nikah salonunu açıyoruz. Bir belediye lideri için en hoş şey kurdele kesmektir. Zira halka hizmet için vazifeye geldik. Ben de bundan 9,5 yıl evvel 2014 yılında 40 yaşında bir belediye lideri olarak vazifeye başladığımda Çankaya’da eksik olan ne varsa bir bir gidereceğimin kelamını vermiştim. Bu mühlet zarfında Çankaya’nın eksiklerini tamamlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIZ
Göreve geldiği günden bu yana toplumsal belediyecilikte örnek olduklarının altını çizen Taşdelen “Tüm çalışmalarımız belediyenin öz kaynaklarıyla oldu. Kapalı yüzme salonları, toplumsal tesisler, manisiz ömür merkezleri, kültür merkezleri, kreşler, Çankaya Evleri  ve parkların sayısını arttırdık. Ekonomik kriz bilhassa gençleri ve çocukları daha fazla etkiledi. Biz  belediyemizin yemekhanesi ve 100. Yıl’daki yemekhanemizde her akşam 4 bin öğrencimize fiyatsız akşam yemeği sağladık. Yeniden tıpkı halde gelir düzeyi düşük olan 18 mahallemizdeki 3 bin ilkokul öğrencimize de fiyatsız sıcak öğle yemeğini sınıflarına götürüyoruz. Belediye bir kamu misyonudur, herkesin olmalıdır. Belediye liderleri olarak partiden seçiliyoruz lakin vazifeye geldiğimizden itibaren herkesin belediye lideriyiz. Çankaya Belediyesi herkesin belediyesi” diye konuştu.

 

HALKÇI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Başkan Alper Taşdelen, Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ kelamını rehber alarak, halkçı ve toplumsal demokrat belediyecilik anlayışı ile misyon müddetince iftar çadırları, 2 bin 500 aileye 1000 TL nakit desteği sağlayan Halk Kart, kadınların iş sahibi olması için meslek kursları, yoksunluktan kent dışına çıkamayan vatandaşlara Konya, Amasra, Safranbolu, Kapadokya seyahatleri ile dayanak olduklarını belirtti.

 

CHP’Lİ BELEDİYELER OLARAK SÜRAT KESMEDEN ÇALIŞACAĞIZ

Çankaya Belediyesine ilişkin tesislerin açılışının mart ayına kadar devam edeceğini belirten Taşdelen “Belediyecilik kutsal bir misyon, biz bütün çalışma arkadaşlarımızla bir arada 9,5 yıldır şeffaf ve dürüst bir formda hizmet ettik ve Çankayamıza bu yapıtları kazandırdık. Tekrar tıpkı biçimde önümüzdeki mahallî seçimlerde de genel başkanımızın ilan ettiği biçimde Mansur Liderimizi tekrar büyükşehir belediyesine taşıyacağız. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak sürat kesmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
 

EVGİN: TÜRKAN SAYLAN İSMİNİ VERMEK DEĞERBİLİRLİK

Türk pop müziğinin duayeni Erol Evgin, nikah salonunun açılışında en hoş müziklerini Ankaralılar için söyledi. Müzikseverlerin ağır ilgi gösterdiği konserini art geriye söylediği “Sevdan Olmasa” ve “Rüya” isimli müzikleriyle açan Erol Evgin, “Çağdaş Türk bayanının simgesi Prof. Dr. Türkan Saylan’ın isminin bir nikah salonunda da yaşayacak olması büyük bir değerbilirlik” dedi. Çankaya Belediye Lideri Alper Taşdelen’in, Erol Evgin’e çiçek takdiminin akabinde daima bir ağızdan söylenen “Sevdan Olmasa” müziği ile son buldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen