Cts. Nis 27th, 2024

Türkiye Sigorta, ülkemizin stratejik alanlardaki yatırımlarını sigortalamaya birinci yerli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A ile devam ediyor. Daha evvel TÜRKSAT 3A, TÜRKSAT 4A ve TÜRKSAT 4B için teminat sağlayan Türkiye Sigorta; TÜRKSAT 6A için de fırlatma öncesi operasyon risklerini kapsayan poliçe düzenledi.

Türkiye Sigorta, TÜRKSAT 6A Uydusu ile Türkiye’nin varlıklarını garanti altına almayı sürdürüyor. TÜRKSAT 6A poliçesinin imzası için 18 Ocak’ta, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY)’nde düzenlenen merasime Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Bilal TÜRKMEN, TÜBİTAK UZAY Enstitü Müdür Vekili Doç. Dr. Mesut GÖKTEN ve TÜBİTAK UZAY yetkilileri katıldı. Şubat 2024’e kadar geçerli olacak poliçe; uydunun montaj, entegrasyon ve test, depolama, nakliye ve fırlatma öncesi operasyonları risklerini içeriyor.

“Ülkemize İlişkin Stratejik Varlıkları Sigortalamak Ulusal Sorumluluğumuz”

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Bilal TÜRKMEN şunları söyledi: “Adını Türkiye’den alan bir kurum olarak, ülkemize ilişkin stratejik kıymetteki varlıkları sigorta altına almak, her şeyden evvel ulusal sorumluluğumuz. Bu kapsamda birinci poliçemizi, Tuna-1 kuyusu için düzenlemiştik. TÜRKSAT uyduları, Fatih, Yavuz ve Yasal Sondaj Gemileri, Amasra 1 Kuyusu ve Oruç Reis Gemisi de tüm gücümüzle takviye olmaktan memnunluk duyduğumuz öbür teminatlarımız. Artık bunlara, bizler için kıymeti ve manası çok büyük olan, birinci yerli ve ulusal haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A’yı eklemekten ötürü gururluyuz. Böylesine kıymetli bir projede, fırlatma öncesi operasyon risklerini teminat altına alan poliçeyi düzenlemekten övünç duyuyoruz.”

TÜRKSAT 6A’nın tüm sigorta süreçlerini yönetmek üzere projede yer aldıklarını belirten TÜRKMEN kelamlarını şöyle sürdürdü: “Bütünüyle ulusal imkânlarla üretilen TÜRKSAT 6A Uydu Projesi için talep edilen sigorta çalışmasını yapabilmek ismine TÜBİTAK UZAY ile birlikte süreci yürüttük. Teknik dokümantasyonun tasarlanması, tasarlanan içeriğin sigortalıya ahengi, tüm paydaşları şad edecek tasarının oluşturulması, yapıya uygun reasürörlerin seçilmesi, reasürörler ile görüşülmesi, pay toplanması, prim ödeme akışları, prim gayelerinin gerçekleştirilmesi ve tüm evrakların tamamlanması üzere poliçenin her bir süreci Türkiye Sigorta ve TÜBİTAK UZAY gruplarının pahalı çalışmalarıyla gerçekleştirildi.”

“TÜRKSAT 6A Türkiye’nin Şimdiye Kadarki En Büyük Ulusal Uzay Projesi”

TÜRKSAT 6A Projesi’nin şimdiye kadar Türkiye’de uzay alanında gerçekleştirilen en büyük ve en kuvvetli proje olduğunu tabir eden TÜBİTAK UZAY Enstitü Müdür Vekili Doç. Dr. Mesut GÖKTEN değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Böylesine değerli bir projede uydunun üretim, test ve nakliye üzere evrelerinde karşılaşabileceğimiz riskleri bu mukavele ile teminat altına alıyoruz. Ulusal kaynaklarımız ile birçok paydaşla gerçekleştirdiğimiz bu projemizi ismini Türkiye’den alan ulusal şirketimiz sayesinde teminat altına almak bize hem memnunluk hem de itimat veriyor. TÜRKSAT 6A’nın sigortalanması kapsamında hem TÜBİTAK UZAY hem de Türkiye Sigorta tarafından elde edilen deneyimler bundan sonraki uzay projelerimizdeki riskleri daha faal yönetmemizi sağlayacaktır. Türkiye’nin uzaydaki varlığını güçlendirmek için var gücümüzle çalışırken öngörülemeyen risklerin teminat altına alınması amaçlarımıza daha uygun odaklanmamıza imkân verecektir.”

TÜRKSAT 6A Uydusu Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya kıtasının büyük bir kısmında de 16 yıl boyunca hizmet verecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen