Çar. May 15th, 2024

Apple, yeni iPhone’ların düşme konusunda önceki modellere göre daha iyi olduğunu iddia etse de, telefonda oluşan çizikleri halen görüyoruz. Ancak iPhone’ların çizilmelere karşı tamamen dayanıklı olduğu bir gelecek çok uzakta olmayabilir.

AppleInsider aracılığıyla umut verici bir şekilde bildirildiği üzere Apple, iPhone’ları çizilmeye karşı dayanıklı hale getirebilecek “Spatial Composites” (Uzamsal Kompozitler) için bir patent aldı.

Patentte, “Telefonlar, saatler ve tablet bilgisayarlar, cihazın yüzeyinin bozulmasına veya aşınmasına neden olan çeşitli yüzeylerle temas edebilir. Bu tür cihazlar için malzemeler, dayanıklılık, görünüm, aşınma direnci, elektromanyetik ekranlama ve benzerleri ile ilgili farklı özellik kombinasyonlarına sahip olabilir” deniliyor.

Apple, bu patentte farklı malzemeleri faydaları ve sorunlarıyla birlikte anlatıyor. Örneğin metal eziklere, çizilmelere veya kırılmaya karşı dirençlidir ancak radyo sinyallerini engelleyebilir. Seramik ise, radyo sinyallerinin geçişine izin verirken, kırılgan olabilir. Plastiğe bakıldığında da, radyo sinyallerine karşı şeffaf olabildiği ve oldukça güçlü olabildiği, ancak çizilmelere veya eziklere karşı zayıf olduğu görülüyor.

Bütün bunları göz önünde bulunduran Apple, cihazlarını çizilmeye karşı dayanıklı hale getirmek için tüm bu “aşınmaya dayanıklı” malzemeleri iPhone’un kasasında birleştirebileceğine inanıyor. Apple, bunu başarmak için bu malzemeleri 10 ila 100 mikron arasında bir aralıkla yerleştirmek istiyor.

Bu patentin gelecekte gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği belirsiz. Ama çizilmeyen bir iPhone fikri, kulağa hiç de fena gelmiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen