Cts. May 11th, 2024

Vakıf İştirak KOSGEB ile imzaladığı “Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Takviye Programı“ protokolü kapsamında, KOBİ’lere soğuk hava depoları ve frigorifik araçlarda taşınan soğutma üniteleri için finansal kiralama yoluyla finansman sağlayacak.

Katılım finans dünyasına yesyeni bir soluk getiren Vakıf İştirak, tarladan son tüketiciye ulaşana kadar oluşan zerzevat ve meyve israfının önlenmesi için KOSGEB’le “Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Takviye Programı“ protokolüne imza attı.

KOBİ’lere soğuk hava depoları ve frigorifik araçlarda taşınan soğutma üniteleri için finansal kiralama yoluyla finansman sağlayacak protokol kapsamında, yerli malı evrakına sahip ve yeni olmak kaydıyla bir adet soğuk hava ünitesi, 10 adede kadar olan soğutucu frigorifik kasa yahut ünitelerde KOBİ’lerin oluşacak finansman maliyetinin 10 puanlık kısmını KOSGEB geri ödemesiz olarak karşılayacak.

“KOBİ’lerimizin faaliyetleri aksamayacak”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vakıf İştirak Genel Müdürü İkram Göktaş, “Ülke ekonomimizin bel kemiğini oluşturan KOBİ’lerimizin finansal gereksinimlerini karşılamayı en öncelikli misyonlarımızdan biri olarak görüyoruz. Faaliyetlerinin aksamaması için bugüne kadar çok değerli eser ve hizmetler geliştirdiğimiz KOBİ’lerimiz için artık de KOSGEB’le Zerzevat ve “Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Takviye Programı” protokolüne imza attığımız için mutluyuz” dedi.

“Gıda sıkıntısına eğilmek bir vatandaşlık görevidir”

Son yıllarda tüm dünyada yaşanan ve giderek artan besin problemine eğilmenin bir vatandaşlık vazifesi olduğunu vurgulayan Göktaş açıklamasına şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıllarda besine erişimin büyük bir sorun olmaması için herkes üzerine düşen vazifesi eksiksiz yerine getirmeli. “Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Takviye Programı”nın da bu manada atılmış değerli adımlardan biri olduğunu düşünüyorum. Takviye verdiğimiz program sayesinde, hem zerzevat ve meyve zayiatının azaltılması hem de yaş zerzevat meyve üreticilerine, satıcılarına ve lojistiğini sağlayan işletmelerin çalışmalarını aksatmadan yürütmelerine katkı sağlıyoruz. Ülke üretiminin aksamaması, işletmelerin çarklarının dönmesi için şimdiye kadar olduğu üzere önümüzdeki periyotta de büyük bir sorumlulukla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen