Paz. Nis 28th, 2024

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık idare kümesi ÜNLÜ & Co’nun Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor Türkiye takviyesi ile hayata geçirdiği Bayan Teşebbüsçüler Akademisi 5’inci yılında 100’üncü mezunlarını verdi. Program çerçevesinde verilen eğitim ile iş dünyası ve yatırımcılarla bir ortaya getirilen akademi öğrencileri için, sonrasında mentor mentee eşleşmeleri sağlandı.

Mezuniyet merasiminde konuşan ÜNLÜ & Co İdare Şurası Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “Bizler bayanın istediğinde başaramayacağı hiçbir şey olmadığını biliyoruz. Kâfi ki bayanlarımızın önünde pürüz değil, onların gerisindeki destekleyici güç olalım. Hayatlarına dokunmuş olduğumuz bu 100 girişimcimizin ülkemizdeki tüm bayanlara ilham kaynağı olacağına inanıyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Global Prensipler Mukavelesi (UN Küresel Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Bayanın Güçlenmesi Ünitesi (UN Women) iştirakinde oluşturulan Bayanın Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacıları ortasında yer alan ÜNLÜ & Co, bayanlara yönelik projeleri ile öne çıkmaya devam ediyor. Kuruluşunun 25’inci yılını ‘Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Bayanların Yüzyılı’ standına sponsor olarak kutlayan ÜNLÜ & Co, 5 yıl evvel Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor Türkiye takviyesi ile hayata geçirdiği Bayan Teşebbüsçüler Akademisi’nde de 100’üncü mezunlarını verdi.

Kadın Teşebbüsçüler Akademisi’nin mezuniyet merasiminde konuşan ÜNLÜ & Co İdare Heyeti Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “Kuruluşumuzdan bugüne bayanların iş hayatına iştirakini, küme şirketlerimizin her kademesinde desteklemeye büyük ehemmiyet verdik. Bizler bayanın istediğinde başaramayacağı hiçbir şey olmadığını biliyoruz. Kâfi ki bayanlarımızın önünde mani değil, onların ardındaki destekleyici güç olalım. Bu şuurla Kuruluşumuzun 20. yılında Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor Türkiye takviyesi ile hayata geçirdiğimiz Bayan Teşebbüsçüler Akademisi ile beş yılda 100 bayan girişimciye eğitim verdik. Hayatlarına dokunmuş olduğumuz bu 100 girişimcimizin ülkemizdeki tüm bayanlara ilham kaynağı olacağına inanıyoruz” dedi.

‘Cesaret ve özgüvenin yanı sıra eğitim önemli’

9 ay süren Akademi kapsamında iştirakçilere eğitim, mentorluk, networking ve yatırımcılar ile buluşma fırsatları sunulduğunu kaydeden Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, şöyle devam etti: “Kendi işini kurmak isteyen bayanlar açısından cüret ve özgüvenin yanı sıra eğitim ve donanım kıymetli. Bayan Teşebbüsçüler Akademisi ile maksadımız; bayanlara iş fikirlerini hayata geçirme sürecinde ihtiyaç duydukları her hususta rehberlik yaparak meslek seyahatlerinde onları cesaretlendirmek oldu. Bugün son mezunlarımızı verirken bir yandan gayelerimizi gerçekleştirmiş olmanın gururunu taşıyor, bir yandan da böylesi manalı bir projenin sonuna gelmiş olmaktan buruk bir memnunluk duyuyoruz.”

‘Sergi değerli bir kilometre taşı olacak’

Mezuniyet merasimi öncesinde gerçekleştirilen ‘Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Bayanların Yüzyılı’ standı özel cinsinde da açıklama yapan ÜNLÜ & Co İdare Konseyi Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, şunları söyledi: “ÜNLÜ & Co olarak 25’inci yaşımızı kutladığımız bu özel yılda Türkiye’nin sanatçı bayanlarının yüzyıllık emeğini ortaya koyan bu türlü bir standa sponsor olmak bizler için gurur verici. Ben-Sen-Onlar standı, sanat tarihinin gözden kaçırdığı ya da ihmal ettiği sanatçı bayanları fark edilmesi ve bu isimlerin görünür kılınması için kıymetli bir kilometre taşı olacak.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen