Cts. May 18th, 2024

Valentino, son üç yılın karma defile formatından ayrılıyor ve Milano’da özel bir defile düzenleyerek erkek giyim kategorisine tekrar ışık tutuyor.

“Valentino The Narratives” adlı gösteri, Türkiye saatiyle 16 Haziran saat 15.00’te Milano Devlet Üniversitesi’nde yapılacak. Etkinlik, 20 Haziran’a kadar sürmesi planlanan Milano Moda Haftası’nı başlatacak.

Kadın ve couture koleksiyonları geleneksel olarak Paris’te görücüye çıkarken; kurucusu Valentino Garavani’nin Ocak 1985’te Milano’da ilk erkek giyim defilesini düzenlediğini düşününce, bu hamle aslında evin köklerine bir dönüş.

Defile, valentino.com’da ve markanın sosyal kanalları aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak. Üniversitenin öğrencileri, kreatif direktör Pierpaolo Piccioli’nin giderek daha kapsayıcı olma ve genç nesillere ulaşma hedefini yansıtan şovu yerinde deneyimleyebilecek.

Pandemi sırasında Piccioli, Milano’da Valentino Collezione Milano ve Valentino Act Collection’ı sahneledi.

Piccioli ve Valentino’nun CEO’su Jacopo Venturini son birkaç sezondur, özel girişimler ve etkili marka elçileriyle erkek giyim markasının görünürlüğünü ve önemini artırmaya odaklanıyor. BTS erkek grubunun sevilen üyesi Suga, evin Di.Vas adlı elçilerine katılmıştı. Di.Vas, marka için “Different Values (Farklı Değerler)” anlamına gelen bir kısaltma. Ayrıca Formula 1 Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton ve şarkıcı Li Ronghao da markanın elçileri arasında yer alıyor.

Venturini geçen ay geçen yıl erkek giyiminin satışların yüzde 14’ünü oluşturduğunu ve bu segmentte büyük fırsatlar gördüğünü söylemişti.

Gucci ve Versace’den Givenchy ve Moschino’ya kadar diğer lüks markalar, genellikle kadın giyim tasarımlarının dikkati erkeklerin görünümünden uzaklaştırdığı karma siluet formatından uzaklaşıyor.

Erkek giyiminin dağıtımı, Paris ve Şanghay, Nagoya, Wuhan ve New York gibi şehirlerde önümüzdeki yıl daha da genişletilecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen